TÜRSAB'tan Azerbaycan'a ‘Nuh Diyarı-Nahçıvan’ temalı ziyaret

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Azerbaycan Cumhuriyeti Turizm Kurulu ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Turizm Departmanı direktörlüğünün davetlisi olarak geniş bir heyetle Nahçıvan’ı ziyaret etti.

29/06/2022 19:31
TÜRSAB'tan Azerbaycan'a  ‘Nuh Diyarı-Nahçıvan’ temalı ziyaret

‘Nuh Diyarı-Nahçıvan’ temalı ziyarete, İran Turizm Birliği heyeti de katıldı. TÜRSAB heyetinde, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, acentaların temsilcileri, basın mensupları ve TÜRSAB TV ekibi yer aldı. 4 gün süren bilgilendirme gezisinde, ülkeler arasındaki turizm potansiyelini artırmak için görüşmeler yapıldı.

Ziyaret, merhum Haydar Aliyev’in abidesine karanfiller koyularak başladı. Ardından Haydar Aliyev Müzesi ziyaret edildi.  TÜRSAB ve İran Turizm Birliği Heyeti daha sonra, Nahçıvan İş Merkezi’ndeki yerel üretim fuarına gitti. Fuarda, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Turizm Departmanı Direktörü Ekber Novruzov, Doğu İran Seyahat Acentaları Başkanı Rashid Rajab Pour’un katıldığı bir basın toplantısı yapıldı.

Nahçıvan turizmle ilgili güzel bir destinasyon 

Basın toplantısında konuşma yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, “Öncelikle başkanımız Firuz B. Bağlıkaya’nın size selamını getirdim, başkanımız ‘inşallah turizm potansiyelini iki ülke arasında artarak devam eder’ dileklerini yolladı. Biz Türkiye olarak hem Azerbaycan hem de Nahçıvan bölgesinde turizm potansiyelini artırmak için buraya geldik. İki ülke arasındaki turizm akışı şu anda zayıf ama pandemiden sonra hızlı bir şekilde artması gerekiyor, aslında Nahçıvan’a uçuşların artması, uçuş saatlerinin değişmesi çok önemli, Nahçıvan turizmle ilgili güzel bir destinasyon’’ dedi.

Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Turizm Departmanı Direktörü Ekber Novruzov ise yaptığı konuşmada, “Bu Nuh diyarı Nahçıvan turunu yapmaktaki maksadımız, hem Nahçıvan bölgesini size tanıtmak aynı zamanda hem medyaya hem de turizm sektörü ile ilişkilerimizi güçlendirmektir” dedi.

TÜRSAB'ı İran'a da bekliyoruz 

Ardından, Doğu İran Seyahat Acentaları Başkanı Rashid Rajab Pour söz aldı, “Biz buradan sizi İran’a bekliyoruz, bizim ülkemizdeki insanları da Nahçıvan’a göndermek için buranın güzelliklerini görmeye geldik” diye konuştu. Basın toplantısının ardından Türkiye, İran ve Azerbaycan’ın temsilcileri Nahçıvan’ın turizm potansiyelini artırmak için yüz yüze görüşmelere geçti (B2B).

Görüşmelerin ardından heyetler Nahçıvan’ın tarihi ve turistik bölgelerini kapsayan bilgilendirme gezisine başladı. Sırasıyla Ordubad, Han Saray, Mümine Hatun Türbesi, Nuh Peygamber Türbesi ve Ashab-ı Kehf ziyaretleri yapıldı.

Nahçıvan’ın kış turizm merkezi Ağbulak ziyaret edildi

Nahçıvan bilgilendirme gezisinin üçüncü gününde ilk durak bakir doğasıyla Batabat gölü oldu. Burada basın mensuplarına röportajlar verildi. Ardından Nahçıvan’ın kış turizm merkezi Ağbulak ziyaret edildi. Öğle yemeğinin ardından heyetler şehrin sağlık turizminin merkezi olan ve dünyanın her yerinden astım benzeri hastalıklarının tedavisi için akın ettiği Tuz Dağı’nı gezdi.

Üçüncü günün son durağı Düzdağ Otelindeki gala yemeği oldu. Bilgilendirme gezisi, Yemekte TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer’in, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Turizm Kurulu Başkanı Fuad Nagiyev ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Turizm Departmanı Direktörü Ekber Novruzov’a TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın gönderdiği hediyeleri takdim etmesiyle sona erdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.