TÜRSAB'tan, acentalara kesilen cezalara sert tepki...

İzmir ve İstanbul'da 29 seyahat acentası ve tur operatörünün her birine, yurtdışı turları Euro ile sattıkları gerekçesiyle, 67 bin 200'er TL para cezası kesilmişti. Bir tur şirketinin şikayeti üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nca İzmir ve İstanbul'daki 29 seyahat şirketine yurtdışı turları TL yerine Euro ile sattıkları gerekçesiyle 67 bin 200'er TL para cezası kesilmesinin yankıları sürüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜRSAB'tan, acentalara kesilen cezalara sert tepki...

Mağdur seyahat acentaları önceki günlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar'dan yardım talebinde bulundular.  Bu arada, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, cezaya çok sert tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özellikle hac gezileriyle ilgili duyuruları Euro üzerinden gerçekleştirdiğini anımsatan Ulusoy "O zaman Diyanet İşleri Başkanlığı'na da ceza kessinler. Bu yapılan vicdansızlık," dedi.

 

Acenta sahiplerine destek veren İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş da "Acentalar ihracatçı konumunda olan üyelerimizdir. Onların haklılığı konusunda elimizden geleni yaparız," dedi. TÜRSAB, ülke çapında yurtdışı palet tur satan acentaların arasında paniğe sebep olan cezalarla lgili olarak yürütmenin durdurulması için, İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

TÜRSAB Hukuk Müşaviri Şükran Tezel, Fiyat Etiket Yönetmeliği'nin turizm işletme belgeli tesisleri Euro üzerinden satış konusunda muaf tuttuğunu ancak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın aynı belgeye sahip olan acentaları bu kapsama almadığını ifade etti.

Hotar ile görüştüler...

Reklam Kurulu'nun 10'u İzmir'de, 19'u İstanbul'da olmak üzere ceza kestiği 29 acentanın İzmirli temsilcileri, Mövenpick Otel'de bir araya geldikleri Milletvekili Nükhet Hotar'dan yardım istedi. Acentalar, otellere Euro üzerinden satış imkanı tanıyan Fiyat Etiket Yönetmeliği ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görüş vermesini istedi. Konuyu dinleyen Hotar, konuyu Sanayi ve Ticaret Bakanı Nevzat Ergün ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşeceğini söyledi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.