TÜRSAB'tan 1618 sayılı yasayı değiştirmek için önemli adım

Seyahat acentalarının tabi olduğu 1618 sayılı yasanın değişikliği çalışmalarına hız verildi.

19/09/2018 15:11
TÜRSAB'tan 1618 sayılı yasayı değiştirmek için önemli adım

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, hukukçular, turizm sektörü temsilcileri ile hazırlıklarını sürdüren TÜRSAB, Birliğe bağlı üyelerinden de görüş almak için çalışmalara başladı. TÜRSAB, böylece bağlı olduğu yasasının değişim sürecini Birlik üyeleriyle birlikte şekillendirmiş olacak.

TÜRSAB, Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya imzasıyla Birlik üyelerine görüş ve önerilerini bildirmelerine yönelik bir form gönderildi.

Acentaların görüşlerine önem veriliyor

Form, “Bilindiği gibi 1618 sayılı kanun 2007 yılı değişikliğine karşın, sektörün sorunlarını çözmekten uzak ve turizmdeki gelişmelere kapalı bir düzenleme olarak Seyahat Acentalarımızın önünü tıkamakta ve ağırlaşan sorunlarımıza çözüm üretememektedir. Bu çerçevede, Bakanlığımız ile iş birliği içinde yeni yasa çalışmaları başlayacaktır. Bu çalışmalara esas teşkil edecek hususların belirlenmesi amacı ile katkıda bulunmak isteyen meslektaşlarımızın görüşlerini 30 Ekim 2018 tarihine kadar formu doldurarak, Birliğimize iletmelerini önemle rica ederiz” yazısı ile gönderildi.  

Seyahat acentalarının turizm faaliyeti gösterirken yaşadıkları sorunların, yasa ile giderilmesine yönelik görüş ve önerileri istendi. Seyahat Acentalarının yapısı, faaliyetleri, denetim ve yaptırımlar, TÜRSAB’ın yapılanması ile ilgili başlıklar bulunan form ile Birlik üyelerinden yasa ile değişmesini bekledikleri konu başlıkları hakkında 30 Ekim tarihine kadar görüş toplanacak. Formlarda yer alan istek ve öneriler, turizm sektörünün sorun ve ihtiyaçlarına yanıt vermeyen 1618 sayılı yasanın yeniden şekillenmesi için TÜRSAB tarafından yasa çalışmasında değerlendirilerek, yasada yer almasını sağlamak için çalışılacak. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.