TÜRSAB Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli yeniden aday

12 Months Travel'ın sahibi ve TÜRSAB Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli, 21 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak seçimde, yeniden aynı göreve aday olduğunu açıkladı.

10/10/2019 11:03
TÜRSAB Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli yeniden aday

12 Months Travel'ın sahibi ve TÜRSAB Şişli BTK Başkanı Aylin Güneşli, adaylığıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Güneşli'nin açıklaması şöyle:

Sevgili Meslektaşlarım, Değerli Dostlarım,

21 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşen TÜRSAB Şişli ve Kağıthane BTK seçimlerinde, 'Sizlerin Sesi Olmak' için talip olduğumuz görevde, şahsıma ve Yönetim Kurulumuza vermiş olduğunuz oylarla, bizlere güveninizi göstererek hem onurlandırdınız, hem de sorumluluk verdiniz.

Göreve talip olduğumuzda verdiğimiz söze sadık kalarak, öncelikle sizleri dinledik. Geniş katılımlarınızla bizleri son derece mutlu ettiğiniz ve yol haritamızı çizmemize büyük katkı sağladığınız toplantılar gerçekleştirdik. Sizleri zamanımız elverdiğince ofislerinizde ziyaret ederek, hem tanıştık, hem dinledik. Sizlerden gelen tüm sorun, eleştiri, çözüm önerilerini, dilek ve görüşleri Yönetim Kurulu toplantılarımızda detaylı olarak tartışarak TÜRSAB Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza sunduk. Takipçisi olduk.

Görev süremiz boyunca, bölge acentalarımızın en önemli sorunlarını, çözüm önerilerimiz ile birlikte İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcımıza, İl Kültür Turizm Müdürümüze, Şişli Kaymakamımıza, Şişli ve Kağıthane Belediye Başkanlarımıza, Şişli ve Kağıthane Emniyet Müdürlerimize, UKOME Başkanımıza, Türk Havayolları Yurtiçi Satış Başkanımıza, THY Harbiye Satış Müdürümüze ve THY Acentalar Müdürümüze, İRO Başkanımıza,  gerçekleştirdiğimiz resmi ziyaretlerimizde en üst düzeyde yetkililere birinci ağızdan ilettik.

Bölge acentalarımızın iş hacmini arttırmak, yeni rotalar çıkarmak ve yeni keşifler için yeşil Bursamız'a İş Geliştirme Gezisi, aramızdaki işbirliğini arttırmak içinde Taksim Barcelo Otel ev sahipliğinde “İş Geliştirme Etkinliği' düzenledik.

Gezi ve etkinliklerimiz tamamen sponsorlarımız tarafından gerçekleşti.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Emniyet, Zabıta, İRO ve TÜRSAB Denetim Bölümümüz ile iyi bir işbirliği yaparak, kendi tespitlerimiz ve sizlerden gelen ihbarlar doğrultusunda kaçak faaliyetlerle mücadele ederek cezalar kestirdik, kaçak faaliyet gösteren işyerlerini kapattırdık. Bölgemizde, caddelere tur satmak amacıyla kurulan standları kaldırttık.

Müze biletleri konusunda, TÜRSAB ev sahipliğinde SICPA ile yapılan,  sorun ve çözüm önerilerimizi sunduğumuz toplantıya katıldık.

Bölge belediye başkanlarımızı ziyaret ederek, gezilerinde mutlaka seyahat acentası kullanmalarının sözünü aldık.

THY Yurtiçi Satış Başkanımız, Harbiye Satış Müdürümüz ve Acentalar Müdürümüz ile THY Genel Müdürlük ve Harbiye Satış Ofisinde yaptığımız toplantılarda, servis bedellerinin arttırımını, grup rezervasyonlarındaki kur farkı sorununu, free uygulaması ve ödeme şartlarının opsiyon ile belirtilmesini, internet sitelerinde düşük hizmet bedeli ile satış yaparak ve benzeri uygulamalar nedeniyle acentaları ile rekabet etmemeleri gerektiğini, uzun bayram dönemleri sonrasına denk gelen devre ödemelerinin birkaç gün ertelenmesi konularını masaya yatırdık.

İstanbul Havalimanı'nı inşaat halindeyken gezdik. Eksik ve düzelmesi gerekenleri yerinde tespit ederek, IGA yetkililerine ve TÜRSAB Başkanımız'a bildirdik.

UKOME Başkanımızı ziyaret ederek, seyahat acentalarının öz varlık araçları ile transfer yapmalarının engellenmemesi gerektiğini, 9+1 Vito, Minibüs araçlara bekletilmeden yol belgesi verilmesi gerektiğini,  Ordu Caddesinin trafiğe kapanmaması gerektiğini kapanırsa da kullanacakları  raylı sistem projemizi sunduk.

İRO Başkanımız ile görüşerek, nadir bulunan dillerdeki rehber eksiğinin giderilmesini ve rehberlerin mutlaka acentalara makbuz vermesi konusunu gündeme getirdik.

Türsab Şişli BTK Başkanı olarak, TÜRSAB Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun davetiyle dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin fuarına katılarak, THY Cooperate ve DRV ile (Alman Seyahat Acentaları Birliği) birebir görüşmeler yaptık.

Otellerin TL bazlı ödeme alması gerekmesine rağmen, döviz bazlı ödeme almaları konusunda misafirlerimiz ile sıkıntı yaşamamak ve misafirlerimize verilmek üzere, TÜRSAB Hukuk Bölümümüz işbirliği ile hukuki yazı hazırlattık.

Başladığımız işlerin takibini yapıp sonuçlarını almak, sizlerin sesi olmaya devam etmek, acente kullanımının önemini herkese duyurmak ve yeni projelerimiz için, ekibimle bir dönem daha “İstanbul Şişli Bölge Temsil Kurulu” Başkanlığına adaylığımı koyuyorum.

Ekibimiz, yine bölgemizde faaliyet gösteren, sektörümüzün farklı segmentlerini temsil eden değerli 6 kişilik asil ve 7 kişilik yedek yönetim kurulu meslektaşımdan oluşuyor.

Ülkemiz, mesleğimiz ve bölgemiz için geçtiğimiz sene boyunca yaptıklarımızı ve önümüzdeki dönem projelerimizi sizlerle paylaşmanın heyecanı ve coşkusu ile sizleri aşağıda belirtilen detaylar doğrultusunda oy vermeye davet ediyoruz.

Tarih    : 21 Ekim 2019, Pazartesi

Yer        : Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı

Saat     : 09:00-12:00 arası

Bu vesileyle görev süremiz boyunca yakın işbirliği içinde olduğumuz tüm kurum ve meslek kuruluşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.