TÜRSAB, deprem uyarısına tepkili...

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın "Otellere levha asılsın" önerisini yanıtladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜRSAB, deprem uyarısına tepkili...

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın otellere depreme dayanıklılık tabelası asılmalı şeklindeki önerisi tartışma konusu oldu. Ercan’ın açıklamalarını yanıtlayan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, böyle bir şeyin saçma olduğunu söyledi.

Turizm faaliyetlerinin güvence altına alınabilmesi için turistik konaklama tesislerinin yapı güvenlik belgesi alması koşulu getirilmesi gerektiğini bildiren Prof.Dr. Ahmet Ercan, şunları ifade etmişti:

“Güneybatı Anadolu’nun Türkiye turizmine yıllık katkısı 5 ila 6 milyar dolardır. Türkiye’nin turizminin baltalanmaması için, yalnız Bodrum-Marmaris-Fethiye değil tüm Marmara, Ege ile Akdeniz kuşağında yer alan turistik konaklama tesislerinin, sırası ile 7.5, 7.3, ile 7.0'lik depremlere dayanıklı olduğunu belirten bilimsel `yer-yapı-deprem güvenlik belgelerinin’ incelemeler sonucu elde edilerek dinlence köylerine, otellere, motellere, pansiyonlara asılması, tanıtım belgelerine geçirilmesi sağlanmalıdır. Bu doğrultuda TÜRSAB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekli yaptırımları, denetimleri ivedilikle oluşturmalıdır.”

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın açıklamasını yanıtlayan TBaşaran Ulusoy, otellerin zaten deprem yönetmeliğine uygun hazırlandığını ve bu sayede ruhsat alabildiklerinin altını çizdi ve şöyle konuştu:

“Bütün oteller kontrol altında yapılıyor. Kontrol mekanizması bakanlıkta. Bakanlıkta bu konuda deneyimli bir kadro var, onlar yapıyor. Zaten depreme dayanıklı değil ise ruhsat alamaz. Oteller üstün teknoloji ile yapılıyor. Baktığınız zaman depremlerde otellerde çatlama yok. Van’daki otel bir ayrıcalıktı. Zaten o otelde de ruhsat yoktu. Ruhsatları zaten bakanlık verdiği için, depreme dayanıklı olmak zorunda.

Otursunlar ortak bir açıklama yapsınlar kafa karıştırmasınlar. Böyle saçmalık olur mu? Eğer o kadar bilgi vermek istiyorlarsa ortak bir açıklama yapsınlar. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ortak olarak açıklasınlar. Biz üzerimize düşeni yaparız. Bence depremde asıl olan eğitimlerin verilmesidir. Ne yapacağınızı bilmeniz lazım. Deprem olduğunda ne yapacağınızı bilmiyorsanız nasıl hayatta kalabilirsiniz? Otellerdeki odalara deprem yönetmeliğine uygun levhalar asılmalı. Kişi bunları okuyarak ne yapacağını bilmeli.”

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.