TÜRSAB büyükelçilere Gaziantep ve Şanlıurfa'yı tanıttı

5 ülkenin büyükelçisini Gaziantep ve Şanlıurfa'da ağırlayan TÜRSAB, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanında ekonomik potansiyelini de anlattı.

06/10/2018 11:47
TÜRSAB büyükelçilere Gaziantep ve Şanlıurfa'yı tanıttı

TÜRSAB, 5 ülkenin büyükelçisine Gaziantep ve Şanlıurfa'yı tanıttı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın bizzat koordine ettiği gezide, büyükelçilere bölgenin turizm güzelliklerinin yanında, ekonomik potansiyeli ve yatırım fırsatları da anlatıldı.

Benzer organizasyonları Türkiye'nin farklı bölgelerinde tekrarlayacağız

Benzeri organizasyonları Türkiye'nin farklı bölgelerinde tekrarlayacaklarını anlatan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, büyükelçilere Türkiye'nin kültürel zenginliklerini ve tarihi varlıklarını tanıtmanın yanında ekonomik potansiyelini de göstermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Tanıtım gezisine kimler katıldı?

TÜRSAB'ın Gaziantep ve Şanlıurfa'yı kapsayan gezisine Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Bakir Sadoviç, Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski ve Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha katıldı.

Gaziantep Valisi ve Belediye Başkanı'nı ziyaret

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile öğle yemeğinde bir araya gelen TÜRSAB heyeti, ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Valilik'teki ziyarette büyükelçilere Gaziantep'in ekonomik potansiyeli ve yatırım imkanları hakkında bir sunum yapıldı.

Büyükelçiler organizasyonun ilk gününde Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi ve Gaziantep Kalesi’ni ziyaret ettikten sonra, ikinci gün Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Halfeti Rumkaleyi gezdiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.