TÜRSAB Başkan Adayı Davut Günaydın ittifak iddialarını yalanladı

“TÜRSAB Tek Yürek” sloganı ile kampanyasını yürüten TÜRSAB başkan adayı Davut Günaydın, Levni Hotel’de düzenlediği basın toplantısında, ittifak iddialarına da son noktayı koydu.

11/10/2019 15:16
TÜRSAB Başkan Adayı Davut Günaydın ittifak iddialarını yalanladı

Tigris Turizm’in sahibi ve TÜRSAB başkan adayı Davut Günaydın toplantıda yaptığı konuşmada, "Yönetim ve koltuk sevdası adına herhangi bir grupla birleşmemiz ve medet ummamız mümkün değildir. Ben kimsenin adamı değilim. Acentelere hizmet için geliyorum. Bizimle birlikte olmak isteyen herkes gelsin” dedi.

Adaylığını açıkladıktan sonra Türkiye genelinde ciddi bir saha çalışması yaptığını söyleyen Günaydın, “Çok gösterişli toplantılardan kaçınarak, interaktif ve küçük toplantılarda üyelerle buluştuk. Kalabalık toplantılara gövde gösterisi yapmaya niyetimiz yok” diye konuştu.

Gizli ittifak iddialarını yalanladı

Hakkında çıkan gizli ittifak iddialarını da yanıtlayan Davut Günaydın, “Maç başladı. Bundan sonra kural değişmez. Kimseyle birlikte hareket etmeyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı olmaz, bir sağlık sorunu çıkmaz ise, yani yaşadığımız sürece, bu karardan geri dönmemiz mümkün değil” dedi.

Başaran Ulusoy yönetiminde ibra olmamaktan dolayı aday olamayacağına dair iddialara da cevap veren Günaydı, şöyle konuştu: “Bunlar kasıtlı iddialar. Onlara da selam söylüyorum. Onları da kucaklamak için yola çıktık. Biraz hukuk bilgileri var ise bu söylediklerinin geçersizliğini anlarlar. Bu konuda hukuki bir sıkıntımız yok. Hukuki sorunumuzun olmamasının yanında vicdani olarak da bir sorunumuz yok” dedi.

Sektörü ayrıştıran eylem ve söylemlerden uzak durulmalıdır

Hasan Erdem’in düzenlediği toplantıda yaşanan saldırılara da değinen Günaydın, yaşanan olayları tasvip etmediklerini vurgulayarak, sektörü ayrıştıran eylem ve söylemlerden uzak durulması gerektiğini dile getirdi. Seçim çalışmalarında sevgi dilini öne çıkaracaklarını vurgulayan Günaydın, herkesi sakin bir dil kullanmaya davet ederek, “TÜRSAB’da görev almak isteyen arkadaşlara sesleniyorum. Ne söylemek istediğinizden çok, ne söylememeniz gerektiğini düşünün” diye konuştu.

TÜRSAB’a zarar verecek tüm hareketlerin ekip olarak karşısında olduklarını söyleyen Davut Günaydın, “Bize yakışmayan hareketleri tasvip etmiyoruz, etmeyeceğiz… Hiçbir meslektaşımıza acımasız eleştiriler yapmayacağız. Meslektaşlarımızı incitmeyeceğiz. Yalan ve kin içiren haberler yapmayacağız” dedi.

Revizyon ihtiyaçları muhakkak var

1618 sayılı yasanın özel bir yasa olduğunu vurgulayan Günaydın, “Revizyon ihtiyaçları muhakkak var. Fakat her değişiklikte kayıplar yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

Yasa taslağının, stratejik öneme sahip maddeleri nedeniyle saklanmasının anlayışla karşılanabileceğini ifade eden Günaydın, “Fakat sektörden yükselen sesler karşılığında bazı açıklamaların da yapılması gerekiyor” dedi.

Yasa konusunda TÜRSAB yönetimine desteğe hazırız

Yasa konusunda TÜRSAB yönetiminden gelecek bir destek çağrısını olumlu cevap vereceklerini belirten Günaydın, “Bu Birlik bizim Birliğimiz. Yardım için çağrıldığında gitmeye hazırız. Zaman, birliğimize sahip çıkma zamanıdır.

Bir kardeşiniz olarak tüm sorumlulara sesleniyorum. Gelin bir beyaz sayfa açalım ve buna sadece birlik ve beraberlik yazalım. Başka bir şeye ihtiyacımız yok çünkü” diye konuştu.

BTK seçimlerinin bitmesini bekliyoruz

TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu seçimlerinde yaşanan gerginlikleri de eleştiren Günaydın, “Bu seçimlerden sonra çok ciddi bir çalışma içine giriyoruz. 35 bölgede çalışmalarımız olacak. 6 bin meslektaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya neden olmasın diye çalışmaları başlatmak için BTK seçimlerinin bitmesini bekliyoruz” dedi.

Sektöre fayda sağlayacak herkesi davet ediyoruz

Yönetime aday olduğu listeyi hazırlarken ezber bozacağını ifade eden Günaydın şöyle devam etti: “TÜRSAB’a kimin faydası dokunacaksa davet edeceğiz. Davet etmeye de başladık, TÜRSAB için ve sorunlarımızın çözülmesi için maksimum faydayı almaya çalışacağız. Bu kadar uzun açıklamayı tek kelimeyle bitirmek istiyorum. Sektöre fayda sağlayacak herkesi davet edeceğiz.”

Sektörde yaşanan sorunlara karşı birçok çözüm önerim var

Sektörde yaşanan sorunlara ilişkin birçok çözüm önerisinin olduğunu dile getiren Günaydın, kazanmalı halinde TÜRSAB bünyesinde vize ofisi kuracaklarını belirterek, “Sadece acenta sahiplerinin değil, Acenta müşterilerinin de vize ihtiyacını gideren bir ofis üzerinden çalışıyoruz” dedi.

TÜRSAB’a emeği geçen herkesi selamlıyorum

Eski başkan Başaran Ulusoy’un diğer aday Hasan Erdem’in 9 Ekim Çarşamba günü yapılan toplantısına katılması ve kendisine destek verip vermediği yönündeki soruyu ise Günaydın şöyle cevapladı: “TÜRSAB’a emeği geçen herkesi selamlıyorum. Özellikle otoban kenarlarında denetimler yapan ve yaptıkları denetimler nedeniyle mahkemelere düşen Aziz Ciga gibi arkadaşlara selam iletiyorum.

Başaran Bey de Türk turizmine ve TÜRSAB’a hizmet etmiştir. Buradan Başaran Bey’e de selam gönderiyorum. Destek konusundaki soruyu ise gidip Başaran Bey’e sormanız gerekiyor. Desteğini kime verecekse bunu ona sormanız lazım.”

Yakında ezber bozan davetlerde bulunacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la görüşüp görüşmediğine dair bir soruyu da şöyle cevapladı: “TÜRSAB’a faydası olacak herkesle görüşürüz. Bakan Bey'le ve TÜRSAB yönetim kurulu üyeleriyle de görüşüyorum. Yakında ezber bozan davetlerde bulunacağız. Aynı zamanda otelcilerle de görüşüyoruz. Kıbrıs modeline benzeyen bir model üzerinde çalışıyoruz."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.