TÜROFED HOTREC’e üye oldu...

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Avrupa Birliği’ndeki otel, restaurant ve cafelerin birliğini oluşturan HOTREC’e üye oldu. Türkiye konaklama sektörünün çatı örgütü, Avrupa’daki ağırlama sektörünü bir araya getiren dev çatı örgütünde yerini aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜROFED HOTREC’e üye oldu...
24 farklı ülkeden üyesi 40 birlik ile Avrupa’daki ağırlama sektörünü bir araya getiren çatı örgütü konumundaki  HOTREC, Avrupa’da turizm ve eğlence sektöründe 9.5 milyon kişinin çalıştığı yaklaşık 1.7 milyon işletmeyi kapsıyor.
Türkiye’ye gelen turistlerin yaklaşık yarısının Avrupa Birliği ülkelerinden olduğunu belirten TÜROFED Başkanı Ahmet Barut,  ağırlama sektörünü temsilde çok etkin olan HOTREC’de yer almanın önemli olduğunu söyledi.

TÜROFED’in katılımının hem Türkiye’ye hem de HOTREC‘e katkı ve sinerji sağlayacağına inandıklarını belirten TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, “Ağırlama sektörünün ulusal boyutta olduğu kadar uluslar arası ölçekte de ortak girişim noktaları ve çözüm bekleyen sorunları vardır. Bu nedenlerle uluslar arası boyuttaki her türlü örgütlenme ve dayanışma büyük önem taşımaktadır” dedi.

Türkiye’ye gelen turistlerin yaklaşık yarısının Avrupa Birliği ülkelerinden olduğunun altını çizen Ahmet Barut, Avrupa Birliği’nin ağırlama sektörünü ilgilendiren yasa ve uygulamalarından, henüz tam üye olunmamasına karşın Türkiye’nin de etkilendiğini söyleyerek, “Bu bağlamda merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel olan HOTREC’in yeni uygulamalar paralelinde, ağırlama sektörünün temsilde çok etkin olduğunu biliyor, bu nedenle de HOTREC’te  yer almayı önemsiyoruz. Bunun, özelde üyelerimiz ve sektörümüz, genelde de ülkemiz için yararlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.