TÜROFED Başkanı Çorabatır: 100 milyon turist, 100 Milyar Dolar gelir hayal değil

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, “100 milyon turist, 100 Milyar Dolar turizm geliri hayal değil” dedi.

30/11/2022 12:27
TÜROFED Başkanı Çorabatır: 100 milyon turist, 100 Milyar Dolar gelir hayal değil

Başkan Çorabatır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya-Ukrayna çatışmasına rağmen ülkemiz ekonomisine 2022 yılında 47 milyon ziyaretçi 44 Milyar Dolar turizm geliri hedefimiz ile son üç yılda da toplam 93 milyon misafir, 80 Milyar Doların üzerinde katkıda bulunduk. 2018 yılında 647 Dolar olan kişi başı gelirimiz bu dönemde 830 Dolara yükseldi. Bu süreçte biz Türk turizmciler yılmadan, yıkılmadan, yolumuza sabır ile devam ettik. Bu zor dönemde de amacımız kar etmek değil, ayakta kalmak oldu.

Turizm, ülke ekonomileri için önemli bir kaynak sektörü olmakla birlikte, umut ve moral sektörüdür. Ülke ekonomisine sağladığı net katkı ile stratejik ve milli sektör olan turizm, Türkiye'nin petrolüdür, Türkiye'nin altınıdır. Ülkemizin bugünü ve yarınlarıdır. 60 alt sektörü doğrudan destekleyen, istihdam sağlayan, bacasız sanayi Türk turizmini, dünyanın bir numaralı destinasyonu haline getirmek, turizmi 81 ilimize yaymak yalnızca bizim ve devletimizin değil, bu toprakları seven herkesin görevidir.

"100 Milyar Dolar turizm geliri bizler için artık hayal değildir"

Hiç kuşkusuz ki omuz omuza, özelikle rakiplerimizin gıpta ettiği bir başarı öyküsü yazdık. Ancak daha yapılacak çok işimiz, kat edecek uzun bir yolumuz var. Rehavete kapılmadan yolumuza devam edeceğimizi bilmenizi isterim. Pandemi döneminde iç turizmin hayati önem taşıdığı çok net gördük. İç turizmi sadece kriz dönemlerinde değil, her zaman hatırlamalı her vatandaşımızın uygun koşullarda tatilini yapabilmesi için teşvik modelleri geliştirmeliyiz. Tatil herkesin hakkı ama önce vatandaşlarımızın hakkıdır düşüncesiyle hareket etmeliyiz.

Bizler ülkemize, devletimize, milletimize, kendimize, güveniyoruz. Bu büyük sorumluluk hepimizin. 100 milyon turist, 100 Milyar Dolar turizm geliri bizler için artık hayal değildir."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.