TÜROB Çin pazarına alternatif arıyor

Koronavirüs nedeniyle Çin’den gelen turist sayısında düşüş oldu. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, şimdiden %60 oranında azalan turist sayısını artırmak amacıyla yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.

12/02/2020 13:19
TÜROB Çin pazarına alternatif arıyor

Sektör temsilcileri özellikle Avrupa’nın Çin’den açılan boşluğu doldurmak için Türkiye pazarlarına yönelebileceğini belirtiyor. Öte yandan virüsün sağladığı avantajların yanında getireceği olumsuzluklar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’nin ağırladığı Çinli turist sayısında daha şimdiden %60 kadar düşüş olduğu ve önümüzdeki günlerde bu oranın daha genişleyeceği öngörüldü.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, yeni pazar arayışına girdiklerini söyledi. Hatice Biçer imzalı habere göre Eresin, Çin’den dünyaya seyahat eden 200 milyon turistin 450 bininin Türkiye’ye geldiğini söyledi. Bunların yaklaşık 350 bininin İstanbul veya Kapadokya’da konakladığını ifade eden Başkan Eresin, ancak salgın nedeniyle daha şimdiden turizm alanında %60’lık kayıp yaşadıklarını ve bu durumun dünyadaki turizm hareketlerini de olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Türkiye, Çin pazarından en düşük payı alan ülkeler arasında  

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Türkiye’nin Çin pazarından en düşük payı alan ülkeler arasında yer aldığını, bu nedenle de etkilenme oranının daha düşük olacağını belirtti. Fakat salgının devam etmesi durumunda yaşanacak kaybın çok daha büyük olacağını söyleyen Eresin, bu doğrultuda Türk

Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi. Yeni pazarlar yaratmak ve farklı ülkelerden turist çekmek amacıyla workshoplara başladıklarını ifade etti.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yakup Dinler ise, bölgeye yeni turistler çekmek için Güney Amerika (Kolombiya – Meksika) turuna çıktıklarını belirtti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.