TÜROB Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türkiye'yi tanıttı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) bir otelde organize ettiği etkinlik ile Türk ve Azerbaycanlı turizmciler bir araya geldi. Türkiye'den 41 otelin temsilcisi yaklaşık 200 turizmcinin yer aldığı etkinlikte, Türkiye hakkında Azerbaycan'daki turizmcilere tanıtım yapıldı.

26/05/2023 16:53
TÜROB Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türkiye'yi tanıttı

Etkinliğin resmi açılış töreninde konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Azerbaycanlı meslektaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirerek potansiyel iş imkanlarını değerlendirdiklerini belirtti. Türkiye ve Azerbaycan arasında dünyada eşi benzeri olmayan ve yüreklere kök salmış istisnayı bir kardeşliği yaşadıklarını vurgulayan Eresin, "2022 yılında 700 bin Azerbaycanlı kardeşlerimiz Türkiye'ye gelmiş olup, bu rakamın kısa süre içinde 1 milyona ulaşacağını öngörüyoruz.

Türkiye Azerbaycan'a en çok turist gönderen ilk 5 ülke içerisinde yer alıyor

Türkiye Azerbaycan'a en çok turist gönderen ilk 5 ülke içerisinde yer alıyor. Karşılıklı işbirliğimiz gelişerek bu rakamların en kısa sürede ene azından yüzde 20, yüzde 30 daha yukarı çıkacağından emin olarak işlerimize devam ediyoruz" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Eresin, servis edilen yemeklerin Hatay mutfağına has olduğunu misafirlere belirtti.

Türk otelciliği geldiği seviye ile bugün ülkemizin adeta yüz akı

Bugün düzenlenen buluşmanın seyahat sektöründe, Türk ve Azerbaycan ekonomisinin lokomotifi konumunda olması beklenen hizmetler sektörünün gelişmesinde çok büyük bir adım olacağına inandığını ifade eden Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, "Kuşkusuz Türk otelciliği geldiği seviye ile bugün ülkemizin adeta yüz akı konumunda olduğunu söyleyebiliriz. Kuşkusuz Türkiye Azerbaycan ilişkileri bugün geldiği seviye itibariyle dünyaya örneklik teşkil eden iki ülke arasında emsali olmayan bir ilişki biçimidir. Bize düşen görev hepimize, bütün sektörlerdeki görevlilere düşen görev, bu ilişkiden, bu ilişki biçiminden, bu anlayıştan, bu yaklaşımdan bir sinerji üretmektir. Bugün inşallah bunu yakaladığınızda inanıyorum.

Bu toplantıda bugünkü workshop da bir temayı daha turizmle ilişkilendirerek eklemiş olmak son derece önemlidir diye düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız Turizm Tanıtma Ajansı'mızın bu yılki teması Türk Mutfak Haftası kapsamında. Tarih, kültür, medeniyet şehirlerimizden, başkentlerinden sayabileceğimiz güzide şehrimiz Hatay mutfağının ön plana çıkartılmış olmasıdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda diğer mutfaklarımızın da Azerbaycan'da tanıtımını hep birlikte yaparız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.