TUROB’un, 'Bölge Toplantıları' devam ediyor...

Turistik Otelciler, İşletmeciler Yatırımcılar Birliği (TUROB)’un, ‘1.Bölge, 2.Bölge, 3.Bölge toplantıları’ yapılıyor. 1. bölge toplantısı 5 Şubat tarihinde Larespark Hotel’de gerçekleşti. 3. bölge toplantısı 8 Şubat tarihinde Suadiye Hotel’de yapıldı. 2. bölge toplantısı ise, önümüzdeki günlerde düzenlenecek

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUROB’un, 'Bölge Toplantıları' devam ediyor...
Bölge toplantılarına, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB yönetim kurulu üyeleri ve bölgelerdeki TUROB üyesi oteller katılıyor.
Yürütülen projelere değinen Başkan Timur Bayındır, yurtdışında 35’e yakın fuarda dağıtımı yapılan İstanbul Tanıtım Kitabı, CD ve şehir haritaları hakkında bilgi veriyor. Toplantılarda, ambalaj atıklarının geri dönüşümü için ÇEVKO ile yapılan işbirliği ve TUROB, ECOLAB, Bureau Veritas ortaklığı ile başlayan “Greening Hotels-Yeşillenen Oteller” projeleri hakkında bilgi aktarılıyor. Ortadoğu, Yunanistan, Rusya Federasyonu’nda yapılacak workshop tanıtım çalışmaları değerlendiriliyor. Ayrıca, bölgelerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuluyor.  

‘Yeşillenen Oteller ile Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum’ projeleri

8 Şubat tarihinde, Suadiye Hotel’de gerçekleşen 3. bölge toplantısında, ‘Greening Hotels- Yeşillenen Oteller’ projesine değinen Başkan Timur Bayındır, şunları söyledi:
“Çocuklarımıza ve gelecek nesillere ‘yaşanabilir çevre’ bırakmak için TUROB olarak yönümüzü, çevremizi korumaya yönelik projelere çevirdik. Geçtiğimiz yıl, 5. Dünya Su Forumu sırasında, Yeşil Oteller Projesi’ne start vermiştik. Bu yıl itibariyle de, greeninghotels (yeşillenen oteller) projesini hayata geçiriyoruz”
‘Seyahati Seviyorum Geri Dönüşümü Destekliyorum’ projesi hakkında bilgi veren TUROB Genel Sekreteri Levent Erdoğan ise, ambalaj atıklarının geri kazanılabilmesi amacı ile ÇEVKO ile protokol imzalandığını ifade ederek, “Pilot bölge seçilen Anadolu Yakası’nda, yılsonuna kadar, 200 ton ambalaj atığının geri kazanılmasını sağlarken, 500 ağacın kesilmesini önleyeceğiz” diye konuştu.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yapılan işbirliğine de değinen Levent Erdoğan, geçtiğimiz yıl, 60 bine yakın atık pilin çevreyi kirletmesinin önlendiğini açıkladı.

Otellere gelen tüketiciler ile iletişim içinde olacağız

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer de, TUROB ile yaptıkları işbirliğinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Proje; otellere gelen tüketicilerle iletişim içinde olma fırsatı sunacağı için bizim açımızdan özel bir anlam taşıyor. Ambalaj atıklarının, tüketiciler tarafından kaynağında ayrı toplanmasını sağlamak çok önemlidir” dedi.
Daha sonra, Kadıköy Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi yetkilileri; çevre ve atık yönetimi konularında yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.