Türkler Ramazan'da Uzakdoğu'ya gidiyor...

999 Euro’ya satılan Bangkok- Pattaya-Singapur turlarının fiyatlarının 799 Euro’ya düşmesi Ramazan Bayramı için Türkiye’den yapılan rezervasyonları artırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkler Ramazan'da Uzakdoğu'ya gidiyor...

Japonya’da mart ayında meydana gelen deprem, tsunami ve Fukuşima nükleer santralındaki radyasyon sızıntısı nedeniyle ilginin azaldığı Uzakdoğu tatil turları indirimle yeniden hayat buldu. Uçak biletleri ve otel fiyatlarının ucuzlaması ile 999 Euro’ya satılan Bangkok- Pattaya-Singapur turlarının fiyatları 799 Euro’ya düştü.

200 Euro’luk indirim radyasyon ve tsunami tehlikesi nedeniyle bölgeye gitmekten çekinen Türk tatilcileri cesaretlendirdi. Özellikle Ramazan Bayramı için Türkiye’den Uzakdoğu turlarına yapılan rezervasyonlar artış gösterdi. Singapur ve Tayland gibi iki önemli Uzakdoğu destinasyonunun satışlarındaki hareket acenteleri sevindirirken, bazı seyahat acenteleri de Japonya turlarını 400 Euro indirimle gelecek hafta satışa çıkarıyor.
 
‘SONBAHARDA İLGİ ARTACAK’...
 

Kısa dönem içerisinde Japonya’ya yönelik seferlerde önemli bir artış beklemediklerini belirten Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin “Uzakdoğu turlarında eski hareketin tekrar yakalandığını görüyoruz. Şimdiden Tayland ve Singapur gibi iki önemli destinasyon için tsunami dönemine göre iyi sayılabilecek rezervasyon almaya başladık. Eylül, ekim ve kasım aylarında bu turlara ilgi gösterenlerin daha da artacağını görüyoruz” dedi.

Uçak biletlerinin ucuzlamasıyla tur fiyatlarında da önemli ölçüde indirim sağlandığına dikkat çeken Tekin, “Mesela 1 haftalığına uçak dahil 999 Euro’ya sattığımız Tayland turlarının fiyatı 799 Euro’ya düştü. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda buraların uygun fiyatlarıyla Türkler tarafından dolacağını düşünüyoruz” diye konuştu. WTS Turizm Genel Müdürü Hürser Tekinoktay ise “Bütün Uzakdoğu turlarında olayların ardında yaşanan tedirginlik kendini hareketliliğe bıraktı. Özellikle ulaşımda fiyatların düşmesi tur fiyatlarının tamamını önemli ölçüde aşağıya çekti” diye konuştu. (Ünsal Ereke-HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.