Türkler'den, Yunanistan turlarına büyük ilgi...

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz, Yunanlıların Türkiye ziyaretlerinde azalmaya yol açarken, Türklerin Yunanistan’a olan ziyaretlerinde ide, artış yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkler'den, Yunanistan turlarına büyük ilgi...
Halil ÖNCÜ-İZMİR
 

Yunanistan’ın Kuzey Ege adalarına “ Ada Turları “ düzenleyen Alfa Omega Travel Şirketi Genel Müdürü  Yorgo Kalamis yaptığı açıklamada, “Yunanistan’daki ekonomik kriz Avrupa’yı genelde sarsan bir kriz. Bu kriz Yunanistan’da daha belirgin olmasına rağmen bunu göğüslemeye çalışıyorlar. Yunanistan’dan Türkiye’ye olan İncoming de bir düşüş var. Bunun tabi Türkiye’deki marketin yükselmesi ile de  ilgisi var.

Fiyatlar iyice yükseldi. Türkiye şu anda Paris’in fiyatlarında. İstanbul doluluk açısında kongreler açısından dolu. Bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Tabii ki bunun zamanla normalleşmesini bekliyoruz. Her şeye rağmen Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı devam etmektedir.  Türkiye’nin ekonomik gücünün büyümesi nedeniyle, Türkiye’deki vatandaşlarımızın yolculuk edebilme kabiliyetleri de arttı. 
 
Yunanistan ile Türkiye birbirleri ile uyuşmuş birbirini anlayan iki ülke. Bizlerde Yunanlıları çok yakın hissediyoruz kendimize. Yunanistan’ı ziyaret ediyoruz.  Özellikle Kuzey egede bulunan Yunan adaları çok ilgi çekiyor. Tekne gezisi gibi turlar yapıp adaları dolaşıyoruz. İnşallah herkesi bu turlara bekleriz” dedi.

“Uzun hafta sonları” turlarına büyük ilgi var

Alfa Omega Şirketi, dünyada tarihi ve güzelliği ile ünlü İstanbul şehrinde 2008 yılında turizm sektörüne hizmet vermek amacıyla faaliyete geçerken, başında ise İstanbullu Türk Vatandaşı Yorgo Kalamis bulunuyor. Kalamis iki ülke halkının birbirleri ile çok yakın kültürel ilişkiler içinde olduklarını belirtirken, Kuzey Ege adalarına yaptıkları turlara büyük ilgi gösterildiğini söylüyor. Kalamis, “ Kuzey Ege’de bulunan aralarında Limnos, Midili Sakız, Kos gibi adaların da bulunduğu dokuz adaya “Uzun hafta sonları” adı altında promosyonlu gemi turları düzenliyoruz.

Güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen misafirlerimize unutulmaz ada tatilleri yaşatıyoruz. Turlarda vize konusunda aracıları ortadan kaldırarak 70 Euroya şirketimiz misafirlerimize vize alıyor. İzmir’den çıkışlarımız ile Kuzey Ege’deki adalarda muhteşem bir hafta sonu yaşatıyoruz. Hedefimiz özellikle dolu sezonda Haziran-Ağustos ayları arasında 6 bin kişiyi Türkiye’den alarak Kuzey Ege adaları ile buluşturmak” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.