Türkiye Yunan adalarına turizmi durdursun!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Eşek Adası ve yanındaki adalar, Aydın'a bağlı adalardır. Aydın Valisi geçmiş dönemde Sahil Güvenlik botuyla bu adalara gitmek istediği zaman, komutan götüremeyeceğini ve adaların Yunan işgali altında olduğunu söylüyor. İşgali asla kabul etmiyoruz. Hükümete de önerimiz; derhal Yunan adalarına Türkiye'den turizmi durdursun" dedi.

04/07/2022 07:15
Türkiye Yunan adalarına turizmi durdursun!

Özdağ, Yunan işgali altındaki çoğu adanın Aydın'a bağlı olduğunu belirterek, "Eşek Adası ve yanındaki adalar, Aydın'a bağlı adalardır. Aydın Valisi geçmiş dönemde Sahil Güvenlik botuyla bu adalara gitmek istediği zaman komutan götüremeyeceğini ve adaların Yunan işgali altında olduğunu söylüyor.

'YUNAN ADALARI AYDIN'A BAĞLI'

Bizim bu adalarla ilgili bir projemiz ve çalışmamız var. Bunu şimdi açıklamamayı tercih ediyorum. Fakat fiili durumu ve işgali asla kabul etmiyoruz. Hükümete de önerimiz; derhal Yunan adalarına Türkiye'den turizmi durdursunlar. Ayrıca bu adalardan Türkiye'ye seyahat ve gıda teminini de durdursunlar. 'Yoksa bizim Yunanistan ile sorunumuz var' diye masal anlatmasınlar. Turizm Bakanı'nın şirketi, Yunan adalarına turist götürtüyor. Sonra da 'Yunanistan'la aramızda sorun var' deniyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.