Türkiye’ye olan yüksek talep rakamlara yansıdı... Almanya'da seyahat talebi artışına öncülük ediyoruz

Almanya’da yapılan Mayıs ayı analizlerine göre, rezervasyonlar 2019 seviyelerine çok yaklaştı. 2019 satışlarının yalnızca yüzde 13 altında olan seyahat talebine başta Türkiye ve İspanya olmak üzere Akdeniz destinasyonları öncülük ediyor. Yunanistan ve Mısır'da da yükseliş var.

02/07/2022 09:50
Türkiye’ye olan yüksek talep rakamlara yansıdı... Almanya'da seyahat talebi artışına öncülük ediyoruz

Turizmdatabank’ın Almanya’da yapılan Mayıs ayı analizinden aldığı bilgilere göre, rezervasyonlar 2019 seviyelerine çok yaklaştı. 2019 satışlarının yalnızca yüzde 13 altında olan seyahat talebine başta Türkiye ve İspanya olmak üzere Akdeniz destinasyonları öncülük ediyor. Yunanistan ve Mısır da yükseliş var.

2022’de Alman tatilci harcamaları

Travel Data + Analytics’in acenteler, tur operatörleri ve OTA’lardan aldığı verilere göre, Kanarya Adaları ve Balear Adaları ilk sıralarda kalmaya devam ederken yalnızca Mayıs 2022’de Almanlar yaklaşık 1,8 milyar Avro değerinde seyahat rezervasyonu yaptı. Mayıs ayında satılan tatiller 2019’a göre yüzde 71 fazladır.

2022’de Almanya’dan Türkiye tatil talebi

Türkiye’ye olan yüksek talep rakamlara yansırken Nisan ayına göre rezervasyonlar yüzde 27 artarak sektör cirosunun yüzde 21’ine ulaştı. Dominik Cumhuriyeti ve Maldivler’in uzun mesafeli destinasyonlarından sonra Türkiye, 2019’a kıyasla en yüksek büyümeyi gösterdi.  Bulgaristan, Hırvatistan ve Tunus’ta da bir önceki aya göre güçlü bir büyüme gösterdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.