Türkiye'ye lüks otel akını...

Bu yıl ikincisi düzenlenen Orta Asya&Türkiye Otel Yatırımcı Konferansı’nda (CATHIC) otelcilikte beş yıldız haricinde orta segmentteki yatırımlara dikkat çekilirken, Türkiye’ye gelecek yeni otel markalarının sinyali verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'ye lüks otel akını...

Otel yatırım danışmanlığı şirketi Jones Lang Lasalle Hotels Türkiye İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Elif Egeli Nişancı, otel işletmeciliğinde Türkiye’ye beş yıldızlı yeni markaların geleceğini bildirerek, 2012-2013 yıllarında Türkiye’de 500 milyon dolarlık otel yatırımı yapılacağını söyledi.

10 otel markası geliyor...

İstanbul’a iki yıl içinde altısı yeni marka olmak üzere on otel markasının işletmeci olarak geleceğini açıklayan Nişancı, şu bilgileri verdi: “Bu yıl, Beşiktaş’ta Shangri-La, Zincirlikuyu’da Raffles açılacak, Pera Palas ise Jumeriah olacak. Lüks otel sınfındaki Viceroy Bahreynli ve Türk ortakla Bodrum ve İstanbul Bebek’te otel açacak. Starwood markası Westin İstanbul Büyükdere’de otel planlıyor.

Amerika merkezli Morgan Grubu’ndaki butik otel markası Mondrian ise Sultanahmet’te eskiden Haldun Simavi’nin yaşadığı apartmanı ve birkaç binayı otel çeviriyor. JW Marriott, Hyatt Grubu’ndaki Andaz ve Sofitel ise yer bakıyor. Waldorf Astoria ve İndigo ise marka benzerliği nedeniyle henüz Türkiye’ye gelemiyor.”

 

Orta segment patlayacak...

Nişancı, beş yıldızlı markalar yanında asıl gelişme gösterecek yatırım alanının orta segment otelciliği olacağına da dikkat çekerek, “Özellikle ikinci şehirler dediğimiz nüfusu bir milyonun üstündeki yerlerde orta segmentte otel ihtiyacı var. Bu yatırımlar da başlamış durumda. Erzincan’da Reysaş yatırımında Hilton Garden Inn yapılıyor. Orta segment potansiyeline sahip pek çok şehir var” diye konuştu.

Akfen, altı yeni otel daha açacak...

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, şu anda 18 olan otel sayısını iki yıl içinde 24’e çıkartacaklarını söyledi. Türkiye’de nüfusu 1 milyonu aşane 20 şehir bulunduğunu ve buraların patlayacağını da vurgulayan Akın, şunları anlattı: “İyimserliğin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kriz yeni değil. Dört yıldır var. Beş yıldızlı otelin her zaman alıcısı bulunuyor.

Ama kitlelerin otel kullanım alışkanlığını artırmak için 3-4 yıldızlı yapmak gerekiyor. Biz Accor’a 3-4 yıldızlı oteller üretiyoruz. Bu işten Accor kârlı çıkıyor. ‘Otel sayısı 100’e ulaşınca siz de kâr edeceksiniz’ diyorlar. Otelcilik sektörü çok zor. Bu düzeyde bir marka geliştirmek çok zor.”
 
Bilgili yatırım için 150 milyon Euro’luk fon kurdu...
 
CATHIC Konferansı’nın ‘Günümzü Koşullarında Gerçekçi Finansman Sağlamak’ konulu oturumunda konuşan Bilgili Holding Başkanı Serdar Bilgili, kendi fonunu kurduğunu açıkladı. Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen fonlarla yatırım yapmak istediklerini ancak uyum sağlanamadığını dile getiren Bilgili, şöyle konuştu: “Kendi fonumuzu oluşturmaya karar verdik. Zor bir süreç. 1.5 yıldır fon yaratıyoruz. 150 milyon Euro’luk birikimimiz oluştu. Kaç yaşındayım ama hâlâ yatırımcının önüne geçip ceketimi ilikliyorum. Önemli olan güven oluşturmak. Çok araştırma yapıyorlar. Özel araştırmacıları tutuyorlar, sizin sosyal hayatınızı bile inceliyorlar ve ondan sonra karar veriyorlar. Ancak güven duyduktan sonra razı oluyorlar.” (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.