Türkiye'ye gelen Amerikalı turist sayısında %21 artış

ForwardKeys Pazar Araştırmaları ve İçgörü Yöneticisi Juan A. Gómez García, "Amerika’dan Türkiye’ye gelenlerin sayısında %21 artış görüyoruz, pandemi öncesine göre. Amerikalı turistlerin iş seyahatleri azalırken daha çok doğa ve kültürel seyahatlere yöneldiğini inceledik. Seyahat edenlerin %53 lük kesimi çiftler ve ailelerden oluşuyor" dedi.

06/02/2024 23:21
Türkiye'ye gelen Amerikalı turist sayısında %21 artış

Bu yıl 27'ncisi düzenlenen Emitt Turizm Fuarı'nda düzenlenen '2024 Seyahatleri Şekillendiren Eğilimler ve Gezgin Davranışları' adlı anahtar sunumda ForwardKeys Pazar Araştırmaları ve İçgörü Yöneticisi Juan A. Gómez García, "Amerika’dan Türkiye’ye gelenlerin sayısında %21 artış görüyoruz pandemi öncesine göre. Amerikalı turistlerin iş seyahatleri azalırken daha çok doğa ve kültürel seyahatlere yöneldiğini inceledik. Seyahat edenlerin %53 lük kesimi çiftler ve ailelerden oluşuyor" dedi.

García, seyahat ve turizmin ekonomik etkisi üzerine son yapılan araştırmalar ve rapor sunumu ile tüketici ilgisini tahmin etmek, seyahat sektörünün bugünün ve yarının seyahat ihtiyaçlarına uyum sağlaması, en hızlı ilgi artışının yaşandığı destinasyonları, en çok talep gören şehirler, seyahat motivasyonu yaratan yeni etkenler başlıklarını değerlendirerek, sektöre yenilikçi bir vizyon kazandıran şu sözlerini dile getirdi:

Amerikalı turistlerin iş seyahatleri azaldı, doğa ve kültürel seyahatlere ilgisi arttı

“Potansiyel turizm tüketicileri için kimler nerede ne kadar kalacaklar inceliyoruz. Uluslararası seyahat şirketleriyle iş birliği yapıyoruz. Amerika’dan Türkiye’ye gelenlerin sayısında %21 artış görüyoruz pandemi öncesine göre. Amerikalı turistlerin iş seyahatleri azalırken daha çok doğa ve kültürel seyahatlere yöneldiğini inceledik. Seyahat edenlerin %53 lük kesimi çiftler ve ailelerden oluşuyor. 2023’ün son çeyreğinde bu gruplar daha da arttı. Aynı zamanda Amerikalı turistlerin iş seyahatleri azalırken daha çok doğa ve kültürel seyahatlere yöneldiğini görüyoruz.

Premium sınıfların Türkiye yolculuklarında ise %31’lik bir artış görüyoruz. Rusya ve Arap Emirlikleri bu artışın başını çeken ülkeler arasında. Türkiye’nin küresel ölçekte erken rezervasyonlarının 2019 verilerine kıyasla %7’lik bir artış gösterdiğini gördük. Yolcular artık daha uzun süreli kalıyor pandemi öncesine göre. Hafta sonu ya da günübirlik turistlerden ziyade keyif turistleri dediğimiz bir sınıf bu. Etkinlik turizmi, konser turizmi yükselen turizm trendleri arasında yer alıyor.

Spor aktivitelerinin, konserlerin ve fuarların takvimleri bu yüzden sektörde çok yakından takip edilmeli. Tüketici davranışları online alana kaydı. Global ölçekte bilet alımı direkt olarak online kanallardan bireysel olarak alınıyor. Turizmde ileri gitmenin tek yolu en iyi kaliteyi yakalamaktır. İnsan dokunuşu bizim sektörümüzde her zaman olacak. Yapay zekaya ve gelişen teknolojiye, online kanallara rağmen insanın önemi turizmde halen daha birinci sırada yer alıyor. Bu hizmet kalitesini ancak biz sağlayabiliyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.