Nezih Hacıalioğlu: Türkiye WTM'de kendini tekrarladı

Sabtour Yönetici Ortağı M.Nezih Hacıalioğlu, 2020’de virtual (sanal) ve 2021’de pandeminin gölgesinde gerçekleştirilen WTM London 2022 Fuarı hakkındaki izlenimlerini paylaştı. 

11/11/2022 12:17
Nezih Hacıalioğlu: Türkiye WTM'de kendini tekrarladı

M.Nezih Hacıalioğlu'nun fuar hakkındaki izlenimleri şöyle:

2020’de virtual (sanal) ve 2021’de pandeminin gölgesinde gerçekleştirilen WTM London Fuarı’na bu yıl katılım oldukça yüksekti. Kısaca sizlerle gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

İspanya ana ülke standının yanısıra en az ana ülke standı kadar büyük standlarla Costa Del Sol, Malaga, Bask, Valencia, Kanarya Adaları, Tenerife, Balaer Adaları, Katalonya ve İbiza Bölgelerini ayrı ayrı tanıtarak fuara damgasını vurdu. İtalya yine aynı şekilde ülkenin farklı bölgelerini bir sistem dahilinde büyük bir alanda tanıtıp bu bölgelerden gelen otel ve acentaları ayrı alanlarda konumlandırmış. Çok başarılı buldum.

Ortadoğu standları, ziyaretçilere en son led teknolojisi ile görsel bir şölen sundu

Ortadoğu standları, ziyaretçilere en son led teknolojisi ile görsel bir şölen sundu. Suudi Arabistan, ATM Dubai’de olduğu gibi Londra’da da iddialı bir tanıtım yaptı. Her fuarda ön planda olan Dubai ve Abu Dhabi’nin yanısıra Sharjah da başarılı bir stand ile tanıtılmış. Katar da iddialı bir stand ile fuardaki yerini aldı.

Amerika kıtasının güney kısmındaki ülkeler daha çok eğlenceli dans etkinlikleri ile ön plana çıkmaya çalışıyorlardı. ABD daha çok okyanus ve eğlence vurgusunu işlemiş.

Ülkemizin panellerde yer almadığını üzülerek gördük

Fuarın seyahat teknolojileri kısmı, ITB Berlin ile karşılaştırıldığında çok zayıftı. Diğer taraftan tur operatörlerinin WTM’de baskın bir şekilde yer almaması gelecek ile ilgili ilginç sinyaller taşıyor.

Fuardaki panel ve oturumlarında yeni seyahat trendleri ve teknolojinin tüketici alışkanlıklarına etkisi üzerine konuşmalar yapıldı. Çoğu ülke yeni destinasyonlarını bu panellerde tanıtırken; ülkemizin bu panellerde yer almadığını üzülerek gördük.

Türkiye standı her seneki tekrarıydı

Ülkemize gelecek olursak; Akdeniz, Ege ve İstanbul ağırlıklı katılım ve tanıtım Türkiye standının her seneki tekrarıydı. Bu noktada rakip ülkeleri örnek almamız gerekir. Göbeklitepe, Mezopotamya, Karadeniz, Kapadokya ve güzel ülkemizin dört bir tarafındaki ürünlerimiz önümüzdeki fuarlarda ayrı bölümlerde tanıtılmalı diye düşünüyorum.

Özetle,  bir sonraki yıl ülkelerin izleyecekleri turizm politikaları ve ön plana çıkartacakları destinasyonların bir vitrini olan WTM London, dünyanın dört bir tarafından gelen turizm profesyonelleri için vazgeçilmez bir buluşma noktası olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.