Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Çalıştayı başlıyor...

“Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırmazı Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı” , 22-23 Şubat 2013 tarihinde, Ssaat 09:00’da Point Otel Taksim’de gerçekleştirilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Çalıştayı başlıyor...

Düzenleyicileri arasında TUYED üyelerinin olduğu “Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırmazı Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı” , 22-23 Şubat 2013 tarihinde, Ssaat 09:00’da Point Otel Taksim’de gerçekleştirilecek.

Turizmin tarihi duayenlerle birlikte yazılacak...

Yarım asırlık süreçte Türk turizmine hizmet vermiş duayenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek projenin yöneticisi, aynı zamanda TUYED üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, konuyla ilgili olark, şu açıklamayı yaptı: ''Anadolu Üniversitesi’nde görevli akademisyenler olarak 1923 yılı sonrasının turizm tarihinin hazırlanmasına katkıda bulunmak üzere, Tarih Vakfı ve Ekin Grubu’nun destekleriyle bir araştırmaya başlamış bulunuyoruz.

Söz konusu araştırma kapsamında, ülkemizde turizm, otelcilik, seyahat, yeme-içme işletmeciliği, vb alanlarda yatırımcı, işletmeci, üst, orta ve alt düzey çalışan düzeylerinde görev almış kişilerin deneyimlerinin ve tanıklıklarının gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanmaktadır. Araştırma, sözlü tarih görüşmesi içeriğinde gerçekleştirilecektir. Araştırma ile ilgili ayrıntılı bilgi şu web adresinde yer almaktadır:  http://www.turkiyeturizmtarihi.org

Araştırmada yaklaşık 400 kişi ile toplam olarak 500 saat süreli olacak görüşmelerin yapılması öngörülmektedir. Görüşmeler, ses ve görüntülü olarak kayıt altına alınacak ve görüşme kayıtları Anadolu Üniversitesi ve Tarih Vakfı arşivlerinde günümüzün ve geleceğin araştırmacılarının yararlanmasına sunulacaktır. Ayrıca, sözlü tarih görüşmelerine dayalı olarak üç bölümlük TV belgeseli ile üç ciltlik kitap ve çok sayıda bilimsel makalenin hazırlanması öngörülmektedir.

Araştırmada kaynak kişi olarak görüşme yapılacak 400 kişiden oluşacak nihai listenin hazırlanması amacıyla 22 – 23 Şubat 2013 tarihlerinde İstanbul’da, Point Otel Taksim toplantı salonlarında “Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması Kaynak Kişi Belirleme Çalıştayı” düzenlenecektir.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.