Türkiye rakibimiz değil ortağımız...

Yunanistan’ın yeni Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, önceliğinin Türkiye’yle turizmin her alanında işbirliğinin arttırılması olduğunu belirterek, “Türkiye’yi rakip değil, ortak görüyorum” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye rakibimiz değil ortağımız...

Yunanistan’ın çiceği burnunda Turizm Bakanı Olga Kefalogianni önceliğinin Türkiye’yle turizmin her alanında işbirliğinin arttırılması olduğunu söyledi. Hürriyet Daily News'un haberine göre, Meclis’te yemin ettikten 24 saat sonra Yunan basınından da önce ilk röpörtajını Hürriyet Daily News’a veren Kefalogianni, Türkiye’yi rakip olarak değil, ortak olarak gördüklerini söyledi. Yunanistan’ın yeni koalisyon hükümetinin henüz güvenoyu almamış olmasına karşın Daily News’un röportaj talebini kabul etmesini de Türkiye’yle işbirliğine verdiği önemin göstergesi olarak tanımlayan Kefalogianni, Yunanistan’a gelmek isteyen Türk turistlerin sayısını arttırmak için her türlü çabayı sarfedeceklerini belirtti.

SHENGEN’E RAĞMEN...

Avrupa Birliği’nin Schengen sistemi içinde kalarak, Türk turistlerin gelişini arttırmaya çalışacaklarını belirten ve “Önceleğimiz bürokrasiyi en aza indirip vizelerin en hızlı şekilde vermesini kolaylaştırmak olacak” diyen Kefalogianni, beş Yunan adasına gidişin kolaylaştırılıdğı uygulamanın deneme aşamasında olduğunu vurgulayarak, “Bu uygulamayı yaygınlaştırmak için, bu sistemden mümkün olan en iyi sonuçları almak için çaba gösteriyoruz” dedi.

TÜRK BASINI ABARTMADI...

Ekonomik önlemler nedeniyle çıkan isyanların abartılı yansıtılması nedeniyle Yunanistan’ın imajını düzeltmek isteyen Kefalogianni, Türkiye’de ise böyle bir imaj sorunu olmadığını belirtip, “Türk basını Yunanistan’ın ekonomik sorunlarını abartılı bir şekilde yansıtmadı” dedi.

ÇİN PAZARI İÇİN...

Kefalogianni’nin hedefleri arasında, Çin gibi uzak pazarlar için ortak çalışma yapılması da geliyor. Bu ülkelere yönelik Türkiye ve Yunanistan’ı kapsayan ortak ziyaret programlarının her iki ülkenin de yararına olacağını vurgulayan Kefalogianni, iki ülke girişimcilerinin ortak projelerde birlikte çalışabileceklerini de belirterek, Ayvalık’ın karşısındaki Lesbos adasındaki yeni marinanın bir Türk – Yunan ortak konsorsiyumu tarafından yapılacağına dikkat çekti.

YUNAN KABİNESİNİN TEK KADIN BAKANI

Zor günler geçiren Yunan ekonomisinin can damarlarından turizm sektörünün emanet edlidiği 37 yaşındaki Olga Kefalogianni, Yunan kabinesinin tek kadın bakanı. Türk dizilerinin Yunanistan’da da çok popüler olduğunu söyleyen Kefalogianni, kendisinin ise vakitsizlikten televizyon izlemediğini belirtti. Elefteros Venizelos gibi kendisinin de Girit’li olduğunu hatırlatan Kefalogianni, Atatürk’le birlikte Türk–Yunan barışına hizmet eden Venizelos’un ayak izinden gittiğini söyledi. Avukat olan Kefalogianni’nin “AB’nin Kıbrıs çatışmasındaki rolü” isimli bir kitabı bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.