Türkiye pahalı geldi... Rus turist alternatif arıyor

Tatil planı yaparken tercihlerini yıllardır Türkiye’den yana değerlendiren Rus turistler, artan maliyetler üzerine yeni destinasyon arayışına girmeye başladı.

30/01/2023 00:24
Türkiye pahalı geldi... Rus turist alternatif arıyor

2023 rezervasyon verilerini değerlendiren Rusya Tur Operatörleri Birliği, (ATOR) tur fiyatlarındaki artış nedeniyle Rus turistlerin Türkiye’deki tatil sürelerini azaltacağını, birçok Rus turistin ise tatil için alternatif destinasyonlar peşinde olduklarını duyurdu.

Birlik, turizm işletmelerinin katılımıyla düzenlediği araştırmalarda Rusların 2023 yazında nerede tatil yapmayı planladıkları konusunda yaptıkları araştırmaları değerlendirirken, yaz tatillerinde Türkiye’nin erken rezervasyon yoluyla en çok paket tur satın alınan yurt dışı tatil ülkesi olduğunu açıkladı.

Tatil fiyatlarındaki artış, Rus turisti arayışa itti

Rusların çoğunlukla Antalya sahilindeki otelleri tercih ettiği belirtildi. Rus turistlerin ayrıca, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’a da ilgi gösterdiği, ancak bu destinasyonların Türkiye’deki gibi bir rezervasyon derinliğine sahip olmadığı da vurgulandı.

ATOR yetkililer, Türkiye’de bu yıl konaklama maliyetlerinin şimdiden yüzde 20 ila yüzde 50 oranında arttığına dikkat çekerek, bu durumun Rus turistlerin Türkiye’deki tatil sürelerini kısaltacağını, birçok Rus turistin ise tatil planını Türkiye dışındaki başka destinasyonlara kaydırma eğilimi içinde olduklarını belirttiler.

Yetkililer, daha önce ucuz maliyetli tur satın alabilen Rus turistlerin, tatillerini Türkiye’de geçirdiğini ancak, ekonomik sıkıntı içine düşen kesim olan orta sınıf için Türkiye yolunun giderek kapandığını vurguluyorlar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.