Türkiye'nin yeni marka şehirlere ihtiyacı var

Gürallar Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili Esin Güral Argat, “Türkiye’nin İstanbul ve Bodrum dışında yeni marka şehirlere ihtiyacı var" dedi.

11/08/2020 10:21
Türkiye'nin yeni marka şehirlere ihtiyacı var

Uygun fırsatlar yaratıldığında doğru yatırımların Türkiye’ye geleceğini söyleyen Gürallar Grup Yönetim Kurulu Başkanvekili Esin Güral Argat, “Türkiye’nin İstanbul ve Bodrum dışında yeni marka şehirlere ihtiyacı var. Ülkemizin farklı kültürleri kucaklayan yapısı, mutfağı, doğal güzellikleri bize bunu yapabilmek için birçok olanak sağlıyor. İlerleyen dönemde farklı özellikleri ile tanınan başka marka şehirlerimiz olacağını düşünüyorum” dedi.

Kütahyalı Gürallar Grubu dünyanın en büyük 5’inci sofra camı üreticisi ve aynı zamanda turizm sektörünün de önemli oyuncularından. 119 ülkeye ihracat yapan Gürallar Grubu’nun üst yönetiminde uzun süredir Esin Güral Argat var. Yaptığı yurtdışı yatırımları ve üstlendiği görevlerle “Akdenizli kadın yatırımcı” olarak da tanınan TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Argat, pandemi dönemindeki deneyimlerini ve geleceğe nasıl hazırlandıklarını Elif Ergu'ya verdiği röportajda anlattı.

Bir iş insanı olarak koronavirüs krizinden neler öğrendiniz?

Hızlı karar alabilmek, şirket organizasyonunuzun adaptasyon gücü, çeviklik ve takım çalışması bu dönemde çok belirleyici bir rol oynadı. Şirketlerimizin bu değerleri içselleştirmiş olmasının faydalarını pandemi döneminde açık bir şekilde gördük. Teknolojik altyapıya olan yatırımımız işleyişimizin aksamamasını sağladı.

Bundan sonraki planlarınızı nasıl yapıyorsunuz?

Hedefimiz bu dönemin mümkün olan en iyi şekilde bitmesini sağlamak. Yurtdışı bazı hatların açılması ile hareketlenmenin başladığını görüyoruz. Bundan önce de turizm sektörünün yaşadığı ciddi krizlere şahit olduk ve her defasında bu krizlerden güçlenerek çıkmayı başardık. 2018 yılında misafirlerimizi ağırlamaya başladığımız ilk yurt dışı yatırımımız JOALİ Maldives’in ardından ikinci ada projemizi de 2021 yılında tamamlamayı planlıyoruz.

Şu anda Türkiye dışarıdan bakıldığında nasıl görünüyor?

Tüm dünya genelinde İstanbul gibi bir markaya sahibiz. Türkiye denince ilk akla gelen İstanbul’un yanına Bodrum gibi yeni destinasyonların da eklendiğini görmek beni son yıllarda çok mutlu ediyor. Bu destinasyonları artırmak bizim elimizde. Ülkemizin farklı kültürleri kucaklayan yapısı, mutfağı, doğal güzellikleri bize bunu yapabilmek için birçok olanak sağlıyor.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/yeni-marka-sehirler-lazim-41584045

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.