Türkiye’nin ‘Master Şefleri’ Antalya’da buluşuyor

16-19 Ocak 2019 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleştirilecek ANFAŞ Food Product – 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’nda Türkiye’nin masterchefleri buluşacak.

14/01/2019 12:43
Türkiye’nin ‘Master Şefleri’ Antalya’da buluşuyor

Bu yıl ANFAŞ Hotel Equipment – 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas fuarı ile eş zamanlı olarak kapılarını açacak ANFAŞ Food Product, Türkiye’nin en büyük aşçılık buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

869 YERLİYSE YERİZ KAMPANYASI SANATA DÖNÜŞÜYOR

Türkiye’de dolar kurundaki dalgalanmaların ardından T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın çağrısı üzerine; TAFED - Türkiye Aşçılar Federasyonu, AGEB - Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği Derneği ve ANFAŞ işbirliğiyle, turistik tesislerde yerli mallı kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan “869 Yerliyse Yeriz” kampanyası Food Show’da sanata dönüşüyor. FoodProduct’ta Endüstriyel mutfak ekipmanlarından gıda ürünlerine kadar tamamen yerli malı ürünler kullanılarak yarışma, şov, workshop ve gösteriler gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KATILIMLI AŞÇILI BULUŞMASI

Fuarda düzenlenecek etkinlikler hakkında açıklama yapan Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Türkiye’nin en yüksek katılımlı aşçılık buluşmasının FoodProduct’ta gerçekleşeceğini söyledi. Açıköz, “TAFED olarak her yıl ANFAŞ FoodProduct’ta önemli projelere imza atıyoruz. Bu yıl federasyonumuza bağlı 22 ve misafir edeceğimiz 10 aşçı derneği olmak üzere toplam 32 dernekten 3 bin 500’ün üzerinde profesyonel şefi, 3 gün boyunca fuarda ağırlayacağız. 26.ANFAŞ FoodProductta Türkiye’nin en yüksek katılımlı aşçılık buluşmasını gerçekleştireceğiz. Tamamen yerli malı ürünlerin, yerli endüstriyel mutfak ve servis ekipmanlarını kullanacağımız etkinliklerde; yerli sermayeli firmaların benimsetilmesi, yemeklerinin uluslararası arenada Türkçe isimleriyle anılması, duayen şeflerimize ahde vefa, konularında 7 bölgeden sunumlar yapılacak. Bu tarihi rekorda bütün paydaşlarımızı,STK’ları, meslektaşlarımızı görmekten mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİK DEĞİL MİLLİ PROJE

Proje hakkında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “ANFAŞ olarak TAFED ve AGEB iş birliğiyle son derece önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Özellikle yerli üretim yapan firmalarımızın gelişimine katkı sağlayacak bu proje, bizler için etkinlikten öte bir milli projedir. Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz, 16 – 19 Ocak tarihlerinde unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar. Sürprizlerde dolu etkinliklerde, sektör uzmanları tarafından enine boyuna masaya yatırılacak. Birbirinden değerli uluslararası arenada Türk gastronomisini temsil eden çok önemli isimleri ağırlayacağız. Şimdiden herkese başarılı bir fuar diliyoruz” dedi.

ÜNLÜ MASTER CHEF YALÇINKAYA’DAN 3 GÜNLÜK WORKSHOP

Öte yandan sektörün devleri arasında yer alan 26.Food Product’ın katılımcısı UNO, gastronomi sektörünün duayen isimlerinden ve son dönemde TV8 ekranlarında yayınlanan Master Chef Türkiye programında jürilik yapan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya’yı ziyaretçileriyle buluşturacak. 3 gün boyunca UNO standında şeflere workshop yaptıracak Yalçınkaya, 18 Ocak tarihine kadar FoodProduct’ta deneyimlerini aktaracak.

GASTORONOMİNİN YILDIZLAR GEÇİDİ

Yalçınkaya’nın yanı sıra gastronomi sektörünün ünlü isimleri bir araya gelecek. Big Chefs Mutfak Koordinatörlüğü görevini yürüten Şef Murat Aslan, Vegan Diyetisyen Kevser Başkara, Gurme Yazar Haldün Tüzel, Executive Chef Rüzgar Sünbül, Gastronomi Eğitmeni Özlem Mekik, ExecutiveChef Onur Arslan, Executive Chef Zeki Kara, Executive Chef Koray Türk, Executive Chef Emrah Altundağ, Executive Chef Hasan Ali Karabulut, Executive Chef Ozan Güngör, Çölyakla Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Özden, TAFED Aşçılar Milli Takımı binlerce şef FoodProduct’a şovlar, workshoplar gerçekleştirecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.