Türkiye'nin Japon pazarındaki son durumu...

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşaviri Ayşegül Atmaca, Japon turistlerin Türkiye'yi ziyaret etme nedeninin tarih, doğa ve zengin Türk mutfağı olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin Japon pazarındaki son durumu...

Atmaca, "Japon turistlerin Türkiye'ye seyahat etmelerinin başlıca nedeni, kültürümüzü ve tarihimizi merak etmeleri" diye konuştu. Japon turizm pazarını  değerlendiren Atmaca, bu yıl Japonya turizm pazarındaki Türkiye'ye seyahat satışlarının oldukça iyi gittiğini söyleyerek, "Geçen yıl deprem nedeniyle Türkiye'ye seyahat eden Japon sayısında düşüş olmuştu fakat bu yıl Ağustos sonu itibariyle yüzde 11'lik artışla 133 bin Japon turisti Türkiye'de ağırladık" dedi.

İstanbul, Kapadokya ve Pamukkale'nin Japon turistlerin en çok tercih ettiği yerler olduğunu vurgulayan Atmaca, "Güneydoğu bölgesindeki Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman gibi kentlerimizi de tanıtmak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

2010 yılından bu yana Türk Hava Yolları ile ortaklaşa olarak düzenlenen medya ağırlama programları neticesinde 200 dolayında Japon televizyonu ve dergisinde Türkiye'yi tanıtan yayın elde edildiğini söyleyen Atmaca, "Ülkenin en prestijli kültür ve sanat dergilerinden olan "Geijitsu Shincho", 2012 Eylül sayısında 100 sayfalık Türkiye tanıtım yazısı yayınladı ve bu durum, Japonya'da Türk kültürü ve tarihinin tanıtılmasına ciddi oranda katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

Japonya'da tarih, kültür ve sanat odaklı tanıtım faaliyetleri yürüttüklerinin altını çizen Atmaca, "Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası'nda olan değerleri, festivaller ve sanat etkinliklerinin en çok tanıtılmaya çalışılan faaliyetler olduğunu" vurguladı.

-Japonların Türk mutfağına ilgisi-

"Gezip görmeye çok düşkün olan Japon turistlerin aynı ölçüde dünya mutfaklarını da tanımak istediklerine" dikkati çeken Atmaca, "Bu bağlamda THY ve Tokyo'daki Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile başkent Tokyo'da Türk Mutfağı Festivali çerçevesinde 5 bin civarında Türk yemeklerini tatma olanağı sunduk" diye konuştu.

Japonların dünyanın en zengin üç mutfağından biri olarak kabul edilen Türk mutfağına ilgi duyduklarını kaydeden Atmaca, Japonya'ya Türk mutfağı konusunda yapılacak büyük ölçekli yatırımların olumlu dönüşleri olabileceğini vurguladı.

-"Japon ANA, Türkiye'ye direkt seferlere başlayacak"-

Japonya'nın ulusal havayolu şirketi ANA'nın 2014 yılından itibaren Türkiye'ye direkt uçuş seferleri düzenlemeye başlayacağını söyleyen Atmaca, bunun Türkiye'ye gidecek Japon turist sayısını artmasına katkı sağlayacağını umduklarını ifade etti.

Ayrıca JATA (Japonya Seyahat Acentaları Birliği) yönetim kurulu üyelerini 28 Ekim'den itibaren Türkiye'de ağırlayacaklarını kaydeden Atmaca, "Aralarında Japonya'nın en büyük turizm sektör temsilcilerinin de bulunduğu konuklarımız, programları gereğince yönetim kurulu toplantılarını ülkemizde yapacak ve Türk turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelecek" dedi.

JATA üyelerine İstanbul'un yanı sıra Edirne ve Antalya destinasyonlarını tanıtmayı planladıklarını söyleyen Atmaca, "Bu proje ile Japonya seyahat sektörü mensuplarının Türkiye destinasyonuna olan ilgi ve operasyonlarının artması en büyük hedeflerimiz arasında" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Japonya'daki saygın bir araştırma şirketinin turizm raporunda Türkiye, 2011 yılında gidilen ülkedeki memnuniyet sıralamasında üçüncü oldu. 2009 yılında aynı sıralamada Türkiye, 20'inci sırada yer almıştı.

Son dönemde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşayan ülkede Japon Yen'inin değer kazanması, Japonların yurt dışı seyahatlerine yönelmesinde başlıca etken olarak görülüyor. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.