Türkiye’nin doğal 2 stratejik partneri var

Türkiye, Rusya, Almanya... Konjüktürel değişimlerde içimizden birçok insan zaman zaman bu iki ülkeye saldırsa da, hatta ağza alınmayacak sözleri sarfetmiş olsada, ben hiç fikrimi değiştirmedim ve en kritik günlerde şahsıma ve işime zarar verecek nitelikte saldırılara rağmen yine bu iki ülkenin yanında durdum.

Hüseyin Baraner Hüseyin Baraner 14/08/2018 15:23
Türkiye’nin doğal 2 stratejik partneri var

Türkiye, Rusya, Almanya. Konjüktürel değişimlerde içimizden birçok insan zaman zaman bu iki ülkeye saldırsa da, hatta ağza alınmayacak sözleri sarfetmiş olsada, ben hiç fikrimi değiştirmedim ve en kritik günlerde şahsıma ve işime zarar verecek nitelikte saldırılara rağmen yine bu iki ülkenin yanında durdum.

Şimdi yine tekrarlıyorum :

Türkiye’nin doğal 2 stratejik partneri var.

Almanya ve Rusya.

2'nci Dünya Savaşı sonrası Batı Avrupa’yı siyaseten yeniden şekillendiren denizötesi güç Transatlantik hattı, zaten iyice soğudu ve artık ne Türkiye, ne Almanya, ne de Rusya için güven vermiyor. Avrupa halkları üzerinde kültürel tesiri ve siyasal etkinliği azalıyor.

Türkiye, Almanya ve Rusya gibi birbirinden çok farklı iki ülke ile aynı yoğunlukta stratejik partner konumunu aynı anda dahada nasıl geliştirebilir.

İkisinin de Türkiye’ye ihtiyacı var.

İkisine de Türkiye’nin ihtiyacı var

Merkel’in Türk ekonomisi ilgili açıklaması, destek sözü, Putin’in Türkiye’ye neredeyse siper olması Dolar Euro uçurumunda en azından kimlerin bize yardım elini uzattığını gösterdi.

Akıllı olalım:  Türkiye Almanya’nın ta içine kadar girmiş bir ülke.

Enerji konularında ve şimdide milli savunmada, zaten iptal edemeyeceğiniz kadar Rusya da bizim içimizde.

Peki olmazsa olmazları ne bu iki ülkenin?

Almanya, “Türkiye ile tam bağımsız adalet olmadan aramız tam olmaz, kurumlarımız ve ekonomimiz talimat kabul etmiyor, bizim sistemimiz desentral ve bireysel özgürlükler üzerine kurulu” diyor..

Rusya ise, iyi ve kötü günde ülkesine ve halkına karşı yüzde 100 tam güven talep ediyor. Herşeyden önce güven ve bölgesel müşterek savunma ve korunma  konularında vefalı dostluk bekliyor bizden.

Bu iki dost ülkenin talepleri haklıdır ve Türkiye’nin çıkarınadır.

Bu çerçevede geliştireceğimiz uzun vadeli yüksek stratejik partnerlik işbirliği bizi Türkiye olarak hem Transatlantik’te , hem Doğu Asya’da, hem Pasifik’te 'Kareas Ülke' yapar.

Afrika da uçurur.

İlgililere duyurulur.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.