Türkiye'nin 2019 tanıtım kampanyası başlıyor

Türkiye'nin 2019 Tanıtım Kampanyası bu hafta başlıyor. Bu yıl eski görseller ve filmlerle hareket edilecek, tanıtımda ağırlık, Göbeklitepe, Truva, Kapadokya, Mardin gibi destinasyonlara verilecek.

18/03/2019 11:40
Türkiye'nin 2019 tanıtım kampanyası başlıyor

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, MITT Moskova Turizm Fuarı'nda görüştüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilerinden, Türkiye'nin 2019 yılı tanıtım kampasının ayrıntılarını aldı. Özgentürk'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Uzun yıllardır her seferinde tartışmalar yaratan ‘Türkiye Tanıtım Kampanyası’ndaki son durumu’ sordum. Tanıtım Kampanyası bu hafta başlıyormuş. Ancak aldığım bilgilere göre gelecek yıl Turizm Teşvik Fonu ile yeni bir döneme girecek olan tanıtımda, bu yıl eski görseller ve filmlerle hareket edilecek. Ödüllü Turkuaz filmi yeniden kullanılacak. Tanıtımın PR’ını ise ulusal ve global ölçekte Ogilvy İstanbul yapacak.

Tarkan’lı kültür yılı başlıyor

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre 2019’daki tanıtım faaliyetleri kültür ve turizm açısından yoğunlaştırılacak. Bu yıldan itibaren hedef; tarifeli seferlerle gezen turist olacak.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bir süredir Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerini ‘50 milyon turist 50 milyar dolar gelir’den ‘70 milyon turist 70 milyar dolar’ gelire çıkardı. Bu da kişi başı gelir hedefinin 1000 dolara çıkması demek. Bu nedenle nitelikli turisti çekmek hedefleniyor. Bakanlık yetkilileri, tanıtımda da bu turiste yönelik çalışacaklarını vurguluyor.

Tanıtım, tur şirketlerinin paket programları yerine kendi seyahat programını kendi oluşturan ‘perakende turistlere’ yönelik olacak. Tanıtımda ağırlık, Göbeklitepe, Truva, Kapadokya, Mardin gibi destinasyonlara verilecek. Zengin turistin Milano, Londra, Prag gibi kentleri değil Türkiye’yi seçmesi hedefleniyor. Nitekim fuarda da ağırlıklı vurgu bu bölgelere yönelikti."

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/jale-ozgenturk/tarkanli-kultur-yili-basliyor-41151780


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.