Türkiye-Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova ziyaretinin çok önemli ve tarihi olduğunu belirterek, "Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreç tamamlamış oldu. İki ülkenin iş adamları, turistleri kimlikle seyahat edecek. Böylelikle iki ülke arasındaki engelleri kaldırıyoruz" dedi.

17/10/2018 21:43
Türkiye-Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moldova ziyaretinin çok önemli ve tarihi olduğunu belirterek, ziyaret sırasında yapılacak anlaşmaların, ikili ilişkilere stratejik anlam kazandırarak ekonomik, diplomatik, sosyo-kültürel alanında iş birliğini güçlendireceğini söyledi.

Daha önce karşılıklı vizesiz seyahatin sağlandığını hatırlatan  Bolboceanu, "Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulanmasının  başlatılması için yasal süreç tamamlamış oldu. İki ülkenin iş adamları,  turistleri kimlikle seyahat edecek. Böylelikle iki ülke arasındaki engelleri  kaldırıyoruz." dedi.

Ankara ve İstanbul'da Ticari Temsilcilik ofisleri kurulacak

Milliyet’te yer alan habere göre Büyükelçi Bolboceanu, Serbest Ticaret Anlaşması'nın daha etkin  uygulanmasını sağlamak ve iş adamları arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla  Ankara'daki büyükelçiliğin bünyesinde, Ankara ve İstanbul'da Ticari Temsilcilik  ofislerinin kurulacağını da belirtti.

Büyükelçi Bolboceanu, Moldova hükümetinin Gökoğuz Yeri'nin gelişmesi  için gerekli koşullarının sağlanmasını desteklediğini aktararak, "Gökoğuz Yeri  Özerk Bölgesi, Moldova ve Türkiye arasında bir köprüdür. Gökoğuzlar, ikili  ilişkilerinin gelişmesinde önemli role sahiptirler." ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.