Türkiye, Manila’ya uçuş için ilk adımı attı...

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Avustralya’dan sonra 2010 yılının ikinci hava ulaştırma anlaşmasını Filipinler ile imzaladı. Filipinler ile imzalanan anlaşma ile, Türkiye’nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 107’ye yükseldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, Manila’ya uçuş için ilk adımı attı...

Türk ve Filipinli sivil havacılık yetkililerinin 26 Şubat 2010 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdiği müzakereler sonunda iki ülke arasında ilk kez İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzaladı. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Filipinler Ulaştırma ve İletişim Müsteşar Yardımcısı Doroteo REYES başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, her iki ülkeden de birden fazla havayolunun sefer yapması konusunda anlaşmaya varıldı.

Çoklu tayin içeren anlaşmaya göre; Filipinler için tarifeli sefer noktaları İstanbul, Ankara ve daha sonra belirlenecek bir nokta, Türkiye için ise tarifeli sefer noktaları Manila, Clark ve daha sonra belirlenecek bir nokta olarak belirlendi. Taraflar ayrıca, tayin edilen havayollarına haftalık 3 frekans yolcu seferleri düzenleme hakkı verilmesi ve tayin edilmiş hava yolları arasında frekans sınırlamalarını geçmemek kaydı ile kod paylaşımı konusunda anlaşma sağladı. Kargo seferleri konusunda ise İstanbul-Manila ve Manila-İstanbul hattında haftalık 3 frekans karşılıklı sefer düzenleme hususunda mutabık kalındı.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.