Türkiye, Londra 2010 Destinations fuarının yıldızı oldu...

Türkiye'nin sponsoru olduğu, bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Destinations" adlı tatil ve seyahat fuarı Londra'da yapıldı. Earls Court sergi alanında düzenlenen fuarda, Türkiye büyük standıyla ve Türk Hava Yolları'nın (THY) da bulunduğu çok sayıda kuruluşu ve seyahat acentasıyla yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, Londra 2010 Destinations fuarının yıldızı oldu...

Times gazetesiyle birlikte fuarın ana sponsorlarından biri olan Türkiye'nin büyük panolara asılmış afişleri ve fotoğrafları fuar alanının girişinde yer aldı. Türkiye'nin, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından temsil edildiği fuarla ilgili bilgi veren Kültür ve Tanıtma Ataşe Yardımcısı Ayşegül Gürgezoğlu, fuarın sadece turizm sektörüne değil, halka da açık olması açısından önemine dikkat çekti.

 

"Destinations" fuarının Birleşik Krallık'ın en önemli tatil ve seyahat fuarlarından biri olduğunu belirten Gürgezoğlu, "Bu fuar, insanların tatil kararlarını vermesinde oldukça önemli ve etkili" dedi. Fuarda özellikle İstanbul'a ve Türkiye'deki kültür gezilerine ilginin yoğun olduğunu ifade eden Gürgezoğlu, 2010 kültür başkenti ilan edilmesinin İstanbul'a ilginin artmasında etkili olduğunu kaydetti.

 

Ayşegül Gürgezoğlu, dört günlük fuarın "çok verimli" geçtiğini de belirterek, "Bu fuarla, İngilizlerin 2009'da olduğu gibi 2010 yılında da Türkiye'ye olan ilgilerinin devam edeceği görülüyor" diye konuştu. Türkiye'nin yanı sıra KKTC de fuarda temsil edildi. KKTC Londra Temsilciliği turizm ofisi yetkililerinin yer aldığı stantta, KKTC ile ilgili broşürler dağıtıldı, tatil imkanlarıyla ilgili bilgi verildi. Yetkililer, fuarda özellikle "KKTC'ye direkt uçuşların ne zaman başlayacağı" sorusunun kendilerine sık sık yöneltildiğini ifade etti. (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.