Türkiye kış tatillerinin de gözdesi

Dünya genelinde hissedilen ekonomik kriz, domuz gribi salgını ve Belçika'daki sıcak hava Belçikalıların yaz tatili planlarını da etkiledi. Ülkede kış tatilleri için yapılan rezervasyonlarda yüzde 7 gibi bir oranda düşüş olduğu gözlemleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye kış tatillerinin de gözdesi

Belçikalı Tur Operatörleri Birliği 'Genel Sekreteri Veerle De Boeck, yaşanan bu gerilemenin Türkiye için geçerli olmadığını söyledi.

Kış tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyenlerin yaptırdıkları tatil rezervasyonlarında, 2008 yılı kış aylarına nazaran yüzde 8,5'lik bir artış olduğunu belirten De Boeck, özellikle Antalya için rezervasyonlarda ciddi artış görüldüğünü ifade etti. Bu rakamların daha da artabileceğine dikkat çeken De Boeck, "Belçika ekonomisinin tekrar düzelmeye başlaması vatandaşların tatil düşüncelerini etkiledi. Örneğin, İstanbul gibi şehirlere düzenlenen 2-3 günlük şehir turları tekrar tercih edilmeye başlandı." dedi.

Yaz aylarında Türkiye'ye uçakla giden Belçikalıların sayısında yüzde 7.2'lik bir düşüş gözlemlendiğini, berlirten De Boeck, talebin arabayla gidilen tatillere kaydığını söyledi. De Boeck, fiyat kalite dengesine de dikkat çekerek, ekonomik krizin tamamen bitmesiyle Türkiye'nin tekrar gözde ülkelerden olacağını düşündüğünü vurguladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.