Türkiye, kasım tatilinde de Rus turistin gözdesi

Türkiye, Rus turistler için Kasım tatilinde de en favori ve en çok tercih edilen ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.

01/11/2023 14:24
Türkiye, kasım tatilinde de Rus turistin gözdesi

RİA Novosti’nin haberine göre, yaz aylarında artan tatil fiyatlarının sezon sonunda ekim ve kasım aylarında düşmesiyle Rusların Türkiye turlarına olan talebi artırdı. Uzmanlar, Ağustos ayında 300 bin rubleyi bulan tatil tur fiyatları, ekim ve kasım aylarında yarı yarıya düşüyor.

Travelata.ru çevrimiçi tur satışı pazarlama müdürü Oleg Kozyrev, Kasım tatili için Türkiye destinasyonlarının yüzde 26'lık payla en üst sırada yer aldığına dikkat çekti. Haberrus'ta yer alan habere göre, kasım ayında bir kişilik Türkiye tatilinin ortalama faturası 122 Bin Ruble'den 162 Bin Ruble'ye kadar değişiyor.

Kasım ayında Rusya’da tatil haftasında ise, fiyatlar biraz daha artıyor. Bir haftalık Türkiye tatil turu ortalama 177 Bin Ruble'ye çıkıyor. Rus tatilciler sonbahar ve kış aylarında özellikle açık, kapalı ısıtmalı havuzu olan otelleri tercih ediyor. Özellikle yaz aylarında 200 Bin Ruble'ye mal olan bazı otellerde konaklama, kışın kişi başı 45 Bin Ruble'ye kadar düşebiliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.