Türkiye kapısı kapandı, Soçi’de otel fiyatları tavan yaptı

Türkiye’ye charter seferleri 1,5 aylığına yasaklanınca, Rus turistlerin kitlesel dış turizm destinasyonu kalmayınca, bu durumu “fırsata” çeviren yine Rusya’nın Karadeniz sahilleri oldu.

16/04/2021 10:53
Türkiye kapısı kapandı, Soçi’de otel fiyatları tavan yaptı

Soçi Otelciler Derneği Başkanı Anna Netyagina, bölgede konaklama ücretlerinin ortalama yüzde 50 oranlarında artığına işaret ederek, “Türkiye haberiyle birlikte bazı oteller konaklama ücretlerini yüzde 20 artırdı. Bazıları ise yüzde 100 artırdı” diye konuştu.

Son yıllarda Soçi’ye olan talebin yüksek olduğunu belirten Netyagina,tecrübeli tatilcilerin çok önceden tatillerini planlayarak rezervasyon yaptırdıklarını ifade etti.

Soçi’ye tatil planı yapanların ise yeni oluşan konaklama fiyatlarına uyum sağlaması gerekeceğini itiraf eden Netyagina, Soçi’ye gelmek isteyen tatilcilerin oteller dışında aynı zamanda sezonluk ev kiralama imkanlarını da araştırmalarını tavsiye ediyor.

Güney Bölgeleri Turizmciler Derneği Başkanı Natalya Kosmina, Soçi’deki konaklama ücretlerinin her zaman dinamik olduğunun altını çizdi.

“Türkiye’ye gidemeyenler Soçi’ye yöneliyor.Dolayısıyla talep yükseliyor. Oteller de oda ücretlerini yükseltiyor.” diyen Kosmina, Türkiye’nin hava trafiğine açılmasıyla Soçi otellerinin fiyatları düşürüleceğinden emin.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.