Türkiye, 'Golfte en iyi seçenek'...

Türkiye’nin golf turizmindeki atağı bu yıl 13’ncü kez düzenlenen Uluslararası Golf Turizm Fuarı’nı Antalya Belek’e çekmeyi başardı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, 'Golfte en iyi seçenek'...

Uluslararası Golf Turizm Fuarı Tanıtım Grubu Müdürü Mark Walsh, “Türkiye’nin turizm altyapısı, golf parkurları artık Avrupa’daki en iyi seçenekler ile rekabet edebilecek konuma ulaştı” dedi. Fuara 67 ülkeden 1400 kişi katılacak.

TÜRK turizmine katkısı yıllık 120-125 milyon Euro’yu bulan golf turizmindeki gelişmeler, Uluslararası Golf Turizm Fuarı’nı (Golf Travel Market-IGTM) Antalya Belek’e çekmeyi başardı. Uluslararası Golf Turizm Fuarı Tanıtım Grubu Müdürü Mark Walsh, 6 yıl önceki başvuruyu kabul etmediklerini, ancak Türkiye’nin golfte kısa sürede büyük aşama kaydettiğini belirterek, “Türkiye’nin turizm altyapısı, golf parkurları artık Avrupa’daki en iyi seçenekler ile rekabet edebilecek konuma ulaştı. Belek bölgesi de son yıllarda inşa edilen golf otelleri ve profosyonel golf sahaları ile dikkat çekiyor” dedi.

İlk kez Türkiye’de...

Dünya golf turizminin en önemli etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Golf Turizm Fuarı, Antalya Belek’te bugün başlayıp 17 Kasım’a kadar devam edecek. Uluslararası Golf Turizm Fuarı Tanıtım Grubu Müdürü Mark Walsh, 13’üncü kez yapılan organizasyonun ilk kez Türkiye’de gerçekleştirileceğini belirterek, şunları söyledi: “6 yıl önce Türkiye’den teklif geldi ama hazır olduğunu düşünmediğimiz için Türkiye’de gerçekleştiremedik. 2008 yılında Avrupa’nın en iyi golf destinasyonu ödülünü alınca Türkiye’den yeniden girişimde bulunuldu. Şimdi buradayız.”

Yüzde 15’i Türkiye’ye...

Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Genel Müdürü Carlton Carugati, Türkiye’de golfün 14 yıl önce gelişmeye başladığını ifade ederek, “Türkiye’de hem golf sahalarının hem de konaklamanın kalitesinin artması ile golf destinasyonu bakımından çok iyi bir yere geldi. 58 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bize bağlı 400 tur operatörü var. Bunlar golf turu paketlerinin yüzde 15’ini artık Türkiye’ye satıyor” diye konuştu.

67 ülkeden katılım...

Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, 67 ülkeden, 350 golf tur operatörünün ve 1400’ü aşkın delegenin geleceğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Yakında İspanya’nın seviyesine ulaşırsak kimse şaşırmasın. Golf turizmi, 2010 yılında 95 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Golf turistinin günlük harcaması, normal turistten 3 kat daha fazla. Golf sahası başına kazanılan turizm gelirleri ise Portekiz’de 15 milyon dolar, İspanya’da 16.5 milyon dolar, Türkiye’de ise 2 milyon dolar olarak gerçekleşiyor. Avrupa’dan Belek’e direkt uçuşlar olsa sektör daha da çok büyüyecek.”

Yunanistan ve Portekiz’in potansiyelini çekebiliriz...

Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, ekonomik krizdeki İspanya, Yunanistan ve Portekiz’in golf turizminde halen tercih edildiğini belirterek, “Golf turizminde öne çıkan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz var. Hepsi ekonomik kriz yaşıyor. Ancak yine de onlar tercih ediliyor. Çünkü sağlam bir imajımız yok. Belek, golf için Avrupa’nın en uygun alanlarından biri.  Tanıtımlarımızı hızlandırmamız gerek” dedi.

Belek golfün merkezi...

Uluslararası Golf Turizm Fuarı’nın Türkiye’de yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışan Belek Turizm Yatırımcıları Birliği’nin (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu, golf turizminin kış aylarında Antalya turizmine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Uğurlu, “Belek, Türkiye’de golf turizminin merkezi. Oteller kışın açık kalıyor. İstihdam yaratıyor. Belek’teki 10 golf kulübünde 16 saha var. 10 adedi Belek Turizm Merkezinde, 1 adedi Manavgat’ta ve 1 adedi yatırım halinde 12 de golf tesisi bulunuyor. Tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli” dedi. (Hürriyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.