Türkiye F1 takviminden çıkarıldı...

Tanıtımda büyük kayıp. Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'un takımların görüşüne sunduğu ve FIA tarafından da onaylanması beklenen 2012 yarış takviminde Türkiye GP'si yer almadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye F1 takviminden çıkarıldı...
Türkiye Grand Prix’si, Formula 1'e veda etme tehlikesiyle karşı karşıya. Zira Formula 1'in ticari haklarını elinde tutan Bernie Ecclestone, gelecek yıl için takımlara gönderdiği taslak takvimde, Türkiye Grand Prix’sine yer vermedi.
 
Ecclestone'un takımlara gönderdiği takvimde Türkiye Grand Prix’sinin yer almaması, İstanbul Park'ta bundan böyle Formula 1 yarışları yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Zira takvimin kabul edilmesi için, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve Takımlar Birliği’nin de onayı gerekiyor.
 
İstanbul Park'taki yarışlara yeterince ilgi gösterilmediği gerekçesiyle zarar ettiğini savunan Ecclestone, Türkiye'den katılım bedeli olarak, 13.5 milyon dolar yerine 26 milyon dolar talep edince, anlaşmazlık patlak vermişti. Görüşmelerden uzlaşma çıkmayınca, İngiliz işadamı, Türkiye GP’sini gelecek yılki takvimden çıkardı. FIA’nın takvimi görüşeceği güne dek, Ecclestone ile Türk yetkililer arasında anlaşma sağlanırsa, İstanbul Park yeniden Formula 1 otomobillerine ev sahipliği yapabilecek. Ancak bu aşamadan sonra, böyle bir anlaşmanın çıkması zor görünüyor.

 

MOSKOVA 26 MİLYON DOLAR VERMİŞTİ...

Formula 1 İstanbul yarışları için yeni sözleşmede Türkiye’nin elini ‘Moskova’ zayıflattı. FOA Başkanı Bernie Eccleston’ın Moskova’da Formula 1 yarışlarını başlatmak için yıllık 26 milyon dolarlık talebine Ruslar olumlu yanıt verdi ve anlaşma imzalandı. Rusya GP'si 2014 yılında Formula 1 takivimnde olacak.

Ecclestone'un hazırladığı takvimin son hali şöyle;

18 Mart: Australya GP

25 Mart Malezya GP

8 Nisan Çin GP

22 Nisan: Hindistan GP

13 Mayıs: İspanya GP

27 Mayıs: Monako GP

10 Haziran: Kanada GP

24 Haziran: Avrupa GP

8 Temmuz: İngiltere GP

22 Temmuz: Almanya GP

29 Temmuz: Macaristan GP

2 Eylül: Belçika GP

9 Eylül: İtalya GP

23 Eylül: Singapur GP

7 Ekim: Japonya GP

14 Ekim: Kore GP

28 Ekim: Abu Dabi GP

4 Kasım: Bahreyn GP

18 Kasım: ABD GP

25 Kasım: Brezilya GP

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.