Türkiye, dünyadaki lüks turizm pazarına talip...

ILTM (Uluslararası Lüks Turizm Pazarı) Fuarı, 5 ile 8 Aralık 2011 tarihinde, Fransa’nın Cannes şehrinde, Festival ve Kongre Sarayında (Palais Des Festival et Des Congrès) gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, dünyadaki lüks turizm pazarına talip...
Türkiye standının ev sahipliğini Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği Kültür ve Tanıtma Ateşesi F. Kalbiye Noyan yaptı. TUROB’u temsilen Başkan Yardımcısı Müberra Eresin ve TUROB Yönetim Kurulu üyesi Taner Yallagöz ILTM’de hazır bulundu.
Fuar sırasında Türkiye standının çok yoğun olduğunu kaydeden Müberra Eresin, “Türkiye’de artık lüks segmente talip ve geçmiş yılların aksine bizde bu ziyaretçileri ülkemizde ağırlayabileceğimizi kabul ettirmiş gözüküyoruz. Ülkemizden fuara katılanların tamamı, ilk defa Cannes’ten bu derece memnun ayrıldı” dedi.


ILTM Fuarı Cannes 2011 Sonuç Raporu:
Bu yıl 10. uncusu düzenlenen fuar sırasında, 1265 lüks turizm hizmeti veren seyahat acentası, tur operatörü ve otel ile 1268 alıcının yaklaşık 50 bin görüşme yaptığı ifade edildi. Fuar idaresi tarafından bu rakam geçen sene ile karşılaştırıldığında % 4’lük bir artışa tekabül etmektedir. ILTM fuarı, lüks turizm seyahatinin her geçen yıl daha fazla tercih edilmesi ve turizm potansiyelinin giderek artması nedeni ile ülkemizin bu sektördeki önde gelen temsilcilerinin katılımı açısından büyük önem taşımaktadır.

Türk turizmciler fuardan memnun ayrıldı
Fuarın ilk günü olan 5 Aralık tarihinde, iki eğitim semineri ve ILTM Ultra Travel başlıklı forum düzenlendi. Sektörün önde gelen şirket liderlerinin 2012 ekonomik piyasası öngörüleri, lüks seyahati tercih eden yeni nesil tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerine dair görüş ve düşünceler aktarıldı, ILTM Ultra Travel Forumu katılımcılar ile interaktif bir tartışma ortamı sağlamıştır. Forum, Four Seasons Hotels & Resorts’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Isadore Sharp’a ILTM yaşam boyu başarı ödülünün verilmesi ile kapandı.
Fuar’da 6-8 Aralık tarihlerinde üç gün boyunca randevulu görüşmeler yapıldı. Ülkemiz, bu yıl  200 m² büyüklüğünde bir stant ile Fuar’a iştirak etti. Fuar konstrüksiyonu, hostes, ikram ve teknik hizmetler Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından sağlandı. Geçen yıllara göre stand alanının büyümesi, sektör temsilcilerinin daha rahat ve konforlu bir ortamda görüşmelerini yapma olanağı sağladı, ayrıca stand konumu ve dizaynı ile büyük beğeni toplandı.

Türkiye'yeyoğun ilgi vardı
TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, Lüks segmentin ülkemize çekilebilmesi için çok önemli olan bu fuarda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün çok başarılı bir fuara imza attığını ve ILTM’de Türkiye’ye yarışır bir stand ile katılım sağlayarak sektöre büyük destek verdiklerini dile getirdi.

Türkiye Standları doldu taştı
Fuarı ilişkin gözlemlerini anlatan Müberra Eresin şunları söyledi: “Türkiye standı bu yıl ilk defa bu derece doluydu ve hiç bir stand boş kalmadı. Özellikle, randevu ile yapılan bu görüşmelerde Türkiye’den gelen tüm katılımcıların randevuları her yıla oranla çok daha doluydu ve diğer ülke stantlarından gelen ziyaretçiler bu konudaki hayretlerini dile getirdiler. Bu sevindirici bir gelişme. Artık Türkiye’de lüks segmente talip ve geçmiş yılların aksine, bizde bu ziyaretçileri ülkemizde ağırlayabileceğimizi kabul ettirmiş gözüküyoruz. Ayrıca başarılı fuar için özverili çalışmalarından dolayı Paris Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kalbiye hanım’a sektörün özel teşekkürleri iletmek isterim. Katılımcıların tamamı, ilk defa Cannes’dan bu derece memnun ayrıldı. Gelecek yıl, ülkemiz standının bu yılki konumunun ve büyüklüğünün muhafaza edilerek, ülkemiz ve sektör temsilcileri açısından büyük önem taşıyan bu fuara daha güçlü bir şekilde katılmamızın yararlı olacağı ve bu konudaki talep, sektör tarafından Paris Kültür ve Tanıtma Ataşesi Kalbiye Noyan’a iletildi” diye konuştu.

ILTM Fuarına katılan oteller ve acentalar
Türkiye standında; Eresin Crown Hotel, Rixos, Park Hyatt Istanbul, A’jia, Hilton Dalaman Resort & Spa, Casa Dell’arte, Sumahan On The Water, The Marmara, The Sofa Hotel& Residences, D Hotel Maris, Gloria Hotels & Resort, Gamirasu Cave Hotel, Cappadocia Cave Resort, Pera Palace, Museum Hotel, Argos In Cappadocia, Sultania Otelleri ile All Right Travel & Luxury Tours, Item Travel & Event Management, Brezo Tours, Vip Turizm, A Level Tourism, Vanguard Travel & Services, Euphrates Tours, New Faces Travel & Shipping, Evasion Voyages, Like A Sultan By Ods Tur.Key, Travel Atelier, Aida Tours, Delicias Travel, Tekser Tourism & Travel olmak üzere 31 katılımcı yer aldı…



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.