Türkiye'de tanıtım atağı başlatan Mısır, vize muafiyetine yanaşmıyor...

Bir taraftan Türkiye’de büyük bir tanıtım atağına başlayan Mısırlı turizmci ve siyasetçiler, diğer taraftan iki ülke arasındaki vize muafiyeti konusuna yanaşmıyorlar. Türkiye’nin Mısır ile karşılıklı olarak vize uygulamasına son verilmesi için çabalarını sürdürdüğünü ancak Kahire’nin buna yanaşmadığı belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'de tanıtım atağı başlatan Mısır, vize muafiyetine yanaşmıyor...

Ankara’nın, komşu ve bölge ülkeleri ile ilişkiler ve işbirliğini geliştirmek amacıyla vize zorunluluğunun karşılıklı olarak son verilmesine yönelik çabalarını sürdürürken Mısır’ın böyle bir adım atmaya istekli olmadığı bildirildi. Mısır medyası, Mısırlı siyasetçilerin bu tavrını ‘Anlaşılmaz’ olarak tanımlarken, ‘Osmanlı Korkusundan’ bahsedenler de var. Medyanın genel duruşu ise, ‘Ya anlaşma yapmayacaktınız, ya da şimdi sonuna kadar götürün’ şeklinde oldu.

 

Mısır medyası, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Türkiye’yi ziyaret eden Mısırlı mevkidaşı Zoheir Garanah ile ortak basın toplantısında iki ülkenin vize uygulamasını kaldırması gerektiğini söylediğine dikkat çekerek “Türkiye, iki ülke arasındaki seyahati kolaylaştırmak için Mısır’a baskı yapmayı sürdürdü” diye yazdı.

 

Türkiye’nin son diplomatik girişimlerin sonucunda Suriye, Libya, Lübnan ve Ürdün ile vize muafiyetinin getirildiğini anımsatan Bikya Mısır sitesi, “Ancak Mısır, Ankara’nın amaçladığı, olası vizesiz bölgeye karşı inatçılığını koruyor” yorumunu yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.