Türkiye Avrupa'da ikinci sıraya oturdu

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye’nin Avrupa piyasalarında önemli rol oynayan bir konuma geldiğini belirterek, "2018 sezonunda Avrupa’daki destinasyonlar arasında İspanya birinci, Türkiye ikinci sırada yer alıyor" dedi.

13/11/2018 12:07
Türkiye Avrupa'da ikinci sıraya oturdu

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye’nin Avrupa piyasalarında önemli rol oynayan bir konuma geldiğini belirterek, “Türkiye, piyasada yeniden iyileşti ve hatta 2015 sayılarını yakaladı. Türkiye’nin verdiği hizmet, dostluk ve misafirperverliğin Avrupa piyasalarında bulunamadığı için Türkiye eski rakamlarını yakaladı. Yani Türkiye’nin benzeri destinasyonunun Avrupa’da bulunamadığı için turistler yeniden Türkiye’ye geri döndü” dedi.

DRV Başkanı Fiebig, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu başarıyı 30-40 yıldır turizm sektörünün paydaşları arasında yaşanan dostlukta da gördük ve yakaladık. Türkiye, 2018 sezonunda İspanya’dan sonra ikinci sıraya oturdu. Yani Avrupa’daki destinasyonlar arasında İspanya birinci, Türkiye ikinci sırada. Geçen ay Federal Almanya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Ankara’ya geldi.

Yakın tarihte de Türkiye-Almanya arasında bir ekonomi forumu kurulacak. Bu forum içerisinde turizm komitesi olacak. Alman Bakan, beni bu forumda turizm komitesine başkanlık etmemi istedi. Bizlerin devamlı temasta olmamız lazım. Turizmcilerin ne kadar temasta olursa, o kadar netice alınıyor" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.