Türkiye artık ucuz destinasyon değil

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye'nin artık ucuz bir destinasyon olmadığını olmadığını söyledi.

17/03/2024 20:46
Türkiye artık ucuz destinasyon değil

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu, Recep Yavuz başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. Toplantının açılışında konuşan Recep Yavuz, Antalya’nın en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun Belediye Başkan adayları arasında ele alındığını, dileklerinin söylenenlerin sözde kalmaması olduğunu belirtti.

Recep yavuz, Turizmdays'te yer alan habere göre, Türkiye’nin artık ucuz bir destinasyon olmadığını, konaklama tesislerinin fiyatları yükselttiğini, konaklama tesislerinin dışındaki fiyatların yükselmeye devam ettiğini belirterek, "Türkiye artık ucuz bir destinasyon değil" dedi. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni TÜRSAB yasası da ele alındı. Bu konuda konuşan TÜRSAB Başkan Danışmanı Hamit Kuk, şunları söyledi.

"Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, büyük tur operatörleri dışında kalan acenteleri adeta yok sayıyor"

"Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, büyük tur operatörleri dışında kalan acenteleri adeta yok sayıyor. Bakana göre 30-40 acente var. TÜRSAB’a bağlı 14 bin acente bulunuyor. Bunun 2 bin 400’e yakını yurt dışından turist getiren veya incoming acentedir. Acenteler arasında ayrım yapılmamalı. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 82’si acenteler vasıtasıyla geliyor. Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 90’ı seyahat acentesi vasıtasıyla geliyor.

Hazırlanan yeni yasa ile bakanlık acenteleri bölüyor. Bizim bölünmeye değil birliğe ihtiyacımız var. Hazırlanan taslak hiçbir amacı olmayan çok kötü bir taslak. Tanıtım TGA tarafından yapılıyor. TGA vasıtasıyla tanıtım yapılacaksa bu acentelerle işbirliği yapılarak olmalı.’’

"Şu anda Alman turist sayısında Türkiye İspanya’yı geçti"

Daha sonra konuşan turizmciler bu yıl Alman turist artışına dikkat çektiler. Turizmciler, Şu anda Alman turist sayısında Türkiye İspanya’yı geçti ama bu böyle devam etmez. İspanya’ya yılda 11 Milyon Alman turist gidiyor. Türkiye’ye yarısı kadar geliyor.

Bizim Nisan Mayıs aylarımızın dolulukları iyi değil. Batılı turist bu aylarda çok gelmiyor. Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısı da çok azaldı. Yatak kapasitesi de çok arttığı için otellerin aldığı turist rakamı düşük oluyor’’ dediler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.