Türkiye Almanya'daki yaz başarısını kışın da tekrarlıyor

Türkiye’nin bu yıl Almanya’da yaz döneminde yakaladığı yükseliş eğilimi kış sezonu için de devam ediyor.

26/10/2022 11:57
Türkiye Almanya'daki yaz başarısını kışın da tekrarlıyor

DRV’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ağustos sonu itibariyle 2019 yaz sezonuna göre yüzde 33 daha fazla satış kaydettiği, kış rezervasyonlarının ülkelerde göre dağılımında da en büyük artışın Türkiye’de olduğu belirtilerek, “Türkiye uzun zamandır olmadığı kadar talep görüyor. Bu eğilim kış aylarında da devam ediyor. Özellikle uzun süreli tatilciler Doğu Akdeniz'e çekiliyor” deniyor.

Sun Express şimdiden 800 ek uçuş planladı

TUI Sun & Beach Ürün Yönetimi Başkanı Doreen Schwebe, "Antalya, yaz sezonunda Mallorca'nın arkasında ikinci sıraya yükseldi ve tarihi zirveler kaydediyor.

Önümüzdeki kış aylarında bile Türkiye, Kanarya Adaları ve Mısır'dan sonra ilk 3 destinasyon arasında yer alıyor" dedi. Anex Genel Müdürü Murat Kızılsaç da, rezervasyonlarının yaklaşık yüzde 95'inin Antalya’da yoğunlaştığını söyledi.

Uzun zamandır istenen sezon uzaması yavaş yavaş gerçekleşiyor

FTI Grup Destinasyon Türkiye Direktörü Hicabi Ayhan da, “Türk ve Alman turizmcilerin uzun zamandır istediği sezon uzamasının yavaş yavaş gerçekleştiğini, yaz sezonunun önemli ölçüde ileriye ve geriye doğru kaydığını fark ettik. Kasım ayında, neredeyse tüm oteller hâla açık" diye konuştu.

Bentour Genel Müdür Songül Göktaş-Rosati ise. "Rezervasyon sayısındaki artışa ek olarak, daha uzun konaklamalara yönelik bir eğilim de görüyoruz. Bu şimdi ortalama on iki gün, bu da yaklaşık yüzde 18'lik bir artışa karşılık geliyor" dedi. (FVW)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.