Türkiye’ye 'En popüler ülke' ödülü...

Dünyaca ünlü seyahat dergis Conde Nast Traveller, Türkiye’ye 'En popüler ülke' ödülü verdi. Ödülü Türkiye adına Türkiye adına Büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye’ye 'En popüler ülke' ödülü...

Dün gece Londra’da Rolay Institution of Great Britain’da düzenlenen ödül törenine birçok ülkenin temsilcisi hazır bulundu. Geceye Türkiye adına ise Londra’nın Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Turizm Müşaviri İrfan Ünal ve Yardımcısı Ayşegül Gürgezoğlu katıldı.

Büyükleçi Çeviköz, verile ödülün kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Derginin turizm dünyasında da önemli bir ağırlığı olduğunu söyleyen Çeviköz, “Bu ödüle biz bir anlamda Gezi Oskar’ı diyebiliriz. Bu dergi İngiltere’nin en prestijli, dünya çapında yaygın dağıtımı olan bir dergi. Bu derginin okuyucuları tarafından ve onların oylarıyla seçilen bir ülke olarak birinci olmamız gurur verici bir olay.” dedi.

Birçok kategoride Türkiye’nin ilk ona girdiğini ve ülkenin güzelliklerinin çok iyi tespit edilmiş olduğunu belirten Çeviköz, “Sadece birinci olmamız değil, birçok kategoride burada ilk ona girdik. Genel olarak ise ülke kategorisinde ilk 100 arasında Türkiye 3.oldu. Bu da gurur verici bir olay. Türkiye çok büyük atılımlar yaptı. Bunun karşılığı olarak Türkiye bu ödülü hak etti” diye konuştu.

Geceye katılan Türkiye’nin Turizm Müşaviri İrfan Önal da mutluluğunu paylaştı. Türkiye’nin İngiltere’de turizm alanında zaten popüler bir ülke olarak bilindiğini hatırlatan Önal, “Bu popüleritesi her geçen gün artıyor. Bakanlığımızın da yaptığı reklam, halkla ilişkiler çalışmaları sayesinde bu popüleriteyi artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.