Türkiye’nin en büyük kongre oteli açıldı...

Beş yıldızlı The Green Park Pendik Hotel&Convention Center, Pendik sahilinde 538 odası ve 55 toplantı ve organizasyon mekanı ile hizmete girdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye’nin en büyük kongre oteli açıldı...

55 toplantı salonu bulunan otelde 1000 kişi çalışıyor. Anadolu yakasındaki ikinci beş yıldızlı otelini açan The Green Park Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, “İstanbul’da kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettik. Önemli kongreleri bu otelimize alacağız. En büyük salonumuz 1700 kişi kapasiteli” dedi.

Kongre ve toplantıların yapılabileceği otele kara, deniz ve havayoluyla ulaşılabiliyor. Otel Sabiha Gökçen Havalimanı’na 9 kilometre uzaklıkta. İstanbul Deniz Otobüsleri iskelesine 1 kilometre mesafede. Helikopterle VIP servisi hizmeti sunan otel, Formula 1 alanına 5 kilometre. The Green Park Grubu’nun, İstanbul’da 4 otel, Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi’nde dağ oteli olmak üzere toplam 5 oteli bulunuyor.

Via Hotel'in özellikleri...

 

*  Otel müşterilerinin yararlanabileceği arazi alanı 250 bin m2 büyüklüğünde ve içinde 175 mağazalık alışveriş merkezi, 10 dönümlük arazi üzerine büyüyecek VIA Crazy Park gibi imkânlar yer alıyor.

*  Otelin inşaatı yaklaşık iki yıl sürdü. İnşaat aşamasında 9600 işçi çalıştı.

* İç mekân tasarımı, Genta Mimarlık tarafından yapıldı. Klasik Selçuklu tarzının modernize edilmesi ile konukların rahatı ve konforu göz önüne alınarak fonksiyonel bir estetikle tasarlandı.

* 330 oda kapasiteli. Bu odaların 312'si standart oda, 16'sı suit oda, 2'si ise kral dairesi... Standart odalar 35 m2 iken kral dairelerin her birisi 400 m2 büyüklüğe sahip.

* 1200 kişilik balo salonu, 2500 kişilik kongre salonu, 22 adet farklı özelliklerde toplantı salonuna sahip. Toplantı salonları 20 kişiden 5000 kişiye kadar farklı kapasitede her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak şekilde düzenlenebiliyor.

* 3 ayrı mutfağı var; Japon, Türk ve dünya mutfağı...

* Otel bünyesinde açık ve kapalı havuzun yanında, 3 bin m2 büyüklüğünde fitness center ve özel bakım ve masaj hizmetlerinin verildiği SPA merkezi, standart ve VIP hamam ve saunalar yer alıyor.

* Otelin müşteri kitlesi öncelikle iş dünyası... Yerli ve yabancı gruplar, bölgedeki ulusal ve uluslararası şirketlerin toplantı organizasyonları, kongreler... Peşi sıra alışveriş için gelen yurtdışı misafirler, havayolu şirketleri, havalimanını kullanan yurt içi-yurt dışı tüm yolcular, Pendik Marina yakınlığı sebebiyle yat turizmi misafirleri...

* Projenin tamamı yurtdışında oldukça yaygın olan alışveriş turizmini tam anlamıyla Türkiye'de uygulamaya koyma hedefi taşıyor. Çalışmalar Ortadoğu ülkeleri, Türkî Cumhuriyetler, Balkan ülkeleri ve Rusya'ya yönelik olarak devam ediyor.

* Yıllık yüzde 80 oranında doluluk hedefleniyor.

* Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 dakika, İstanbul Park'a 10 dakika, Taksim'e 30 dakika, Atatürk Havalimanı'na 45 dakika mesafede yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.