Türk turizminde boy ayarı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'herkes için ulaşılabilirlik' politikası kapsamında engelli insanlarla birlikte yaşlılar, hamileler, çok uzun boylular ya da çok kısa boylulara göre turizm tesislerinde yeni düzenlemelere gidilmesini istedi. Böylece Türkiye, hem yerli hem yabancı tüm turistlere ulaşabilecek bir hizmet potasına sahip olacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turizminde boy ayarı...

Türk turizmi, yeni, karlı ve çok geniş bir pazara yelken açmaya hazırlanıyor.

BAKANLIKTAN GENELGE

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul   Günay'ın, 'Engelsiz Turizm' konulu bir genelge gönderdi. 81 il valiliğinin yanı sıra TÜRSAB, TÜROFED, TUROB gibi turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına gönderilen genelgede engellilerin toplumsal hayatın tüm alanlarına eşit şartlarda katılması gerektiğinin altı çizildi.
Farklı insanlık durumları için evrensel boyutlarda tasarlanmış, ulaşılabilir yapılı bir çevrenin herkesin seyahat ve turizm özgürlüğüne katkı sağlayacağı vurgulanan genelgede, merkezi yönetimin yan ısıra yerel yönetimlere ve özel sektöre bu konuda önemli sorumluluklar düştüğü kaydedildi.
Genelgede, ilgili yasa gereğince 2012 yılı Temmuz ayına kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapılarda mevcut tüm yollar, yeşil alanlar ve benzeri sosyal tesislerin engellilerin ulaşımına uygun hale getirilmesi gerektiği hatırlatıldı. (Volkan Yanardağ)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.