Türk turizmi kazançlı bir bayram dönemi geçirecek

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, Türk turizminin, kazançlı bir bayram süreci yaşayacağını ve otellerin Ağustos bütçelerini artı rakamla tamamlayacağı söyledi.

14/08/2018 14:30
Türk turizmi kazançlı bir bayram dönemi geçirecek

9 günlük Kurban Bayramı’nın resmileşmesiyle birlikte hem turizmciler hem de tatilciler sevindi. Turizm sektöründe bayram döneminde seyahat edecek kişi sayısının 500 bini kıyılarda olmak üzere, hedeflenen sayının 2 milyon olduğuna işaret edildi.

Tatil süresinin uzatılmasıyla birlikte Akdeniz ve Ege’de hemen hemen tüm otellerin dolduğunu ifade eden Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, iç pazar talebinin erken rezervasyon döneminden bu yana oldukça yoğun olması sebebiyle tatilcilerin bayram dönemi için rezervasyonlarının yüzde 40’ını kampanyalı olarak satın aldığını belirterek, şöyle konuştu: 

Bayram sonrasında Eylül ayı da oldukça verimli geçecek

"Bayram tatilinin uzun süreceğinin geçtiğimiz seneden itibaren lanse edilmiş olması bu dönemin hızla dolmasında büyük etken diye düşünüyorum. Dolayısıyla, Türk turizminin, kazançlı bir bayram süreci yaşayacağını ve otellerin Ağustos bütçelerini artı rakamla tamamlayacak.

Hilton Dalaman özelinde konuşacak olursam; bayram döneminde yaklaşık olarak yüzde 45 iç pazar, yüzde 55 oranında ise İngiliz ve Alman turistleri ağırlayacağız. Bayram sonrasında ise Eylül ayı da oldukça verimli geçecek. Dalaman bölgesinde yabancı turist açısından özellikle İngiltere, Rusya ve Ukrayna’nın yüksek bir ivme kazandırdığını da söyleyebilirim.’’


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.