Türk turizmciler Tahrir'e çıkarma yaptı...

TURSAB ve seyahat acenteleri, olaylar nedeniyle dibe vuran turizmi canlandırmak için Mısır'da buluştu. TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Vizelerin kaldırılmasını arzu ediyoruz. Krizi birlikte fırsata çevirelim" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turizmciler Tahrir'e çıkarma yaptı...

Mısır'da 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesine neden olan gösteriler nedeniyle dibe vuran Mısır turizmi için TURSAB ve seyahat acenteleri Mısır'a çıkarma yaptı. 

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ikinci Başkanı ve Sky Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü ile GTI, Tez, Anı, Jolly, Ets, Vıp Turizm Pronto, Barcuda, Bamtur, Kapa, Travel Club, Geziciyak Tur şirketlerinin de bulunduğu yaklaşık 20 seyahat acentasının en üst düzey yöneticileri Mısır'da buluşarak turizm otoriteleriyle görüşmeler yaptı.

TURSAB ve seyahat acentaları temsilcileri önce Mısır Hava Yolları Başkanı  Hüseyin Mesud ile görüşüp  Mısır Havayolları'nın Türkiye'ye uçuş sayısını arttırmasını istediler. Görüşmeye Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ile Mısır Türkiye Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin'de katıldı. TURSAB heyeti daha sonra ise Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Amr Elezabi ve tur operatörleri ile görüşmeler yaptılar. Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı yaptığı konuşmada Mısır'ın bölge için önemine  ve Mısır için turizminin önemine değindi.

 

KAPIYI ÇALIP İÇERİ GİRMEK İSTERİZ...

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise kriz profesörleri ile birlikte Mısır'a geldiklerini belirterek 'Mısır ve Türkiye iki dost ve kardeş ülke. Biz dostlarımızın kapısını çalıp içeri girmek istiyoruz. Beton duvarları aşmayla çalışmakla vakit kaybetmek istemiyoruz. Biz Mısır'a daha fazla nasıl fazla iş yapabiliriz bunu masaya yatırmaya geldik. Vizelerin kaldırılmasını arzu ediyoruz. Krizi birlikte fırsata çevirelim' dedi.

 

Mısır'a ihtiyacımız artıyor...

Başaran Ulusoy yapılan görüşmelerin çok faydalı olduğunu ve güvenliğin sağlanması ile birlikte gelecekten ümitli olduklarını ifade ederken, Seyahat Acentası temsilcileri ise Akdeniz çanağında Türkiye, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerin turizm potansiyelinin dolduğunu yükselen talep nedeniyle Mısır'a ihtiyaç olduğunu dile getirdiler.

 

Turizmimiz çakıldı...

Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Amr Elezabi ise Mısır'a gelen yıllık turist sayısının olaylardan önce 15 milyon olduğunu ve ifade ederek 'Yaşanan olaylarla turistlerin yüzde 80'ini kaybettik' dedi. (Akşam)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.