Türk turizmciler Dolar’dan Euro’ya geçişe sıcak bakıyor

Coral Travel Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Bugay, otel ve turizm işletmelerinin temsilcilerinin Rus meslektaşları ile ödemeleri Dolar'dan Euro'ya geçirmeye karşı olmadıklarını, çünkü bunun daha istikrarlı olduğunu düşündüklerini belirtti.

22/10/2018 20:28
Türk turizmciler Dolar’dan Euro’ya geçişe sıcak bakıyor

Uzun yıllardır Rusya’da turizm sektöründe faaliyet gösteren Bugay, “Türkiye’deki pek çok otelci zaten Dolar'dan Euro'ya geçiyor. Bu para birimlerinin kurları paralel olarak değişmekte, ancak Euro sıçramalarının Dolar kadar aktif olmadığı belirtiliyor. Bu nedenle, Euro daha istikrarlı bir döviz olarak algılanıyor” dedi.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre Selçuk Bugay, Türkiye’de Rusya pazarının Euro'ya aktarılması konusunun uzun süredir konuşulduğunu belirterek, “Biz buna karşı değiliz. Ancak, bu rakamların aynı kalacağı anlamına gelmiyor ve onlara bir Euro işareti eklenecek” dedi.

Bugay, aynı zamanda böyle bir inisiyatifin sadece otelcilerden gelmediğini, genel bir fikir olduğuna dikkat çekti ve bazı otellerin geçtiğimiz yıl Euro cinsinden hesaplara geçtiğini kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.