Türk turistlerin yurtdışı favorisi...

Hırvatistan'ın Dubrovnik şehri, Türk turistler tarafından 2012 yazının favori destinasyonu oldu. 2'nciliği İtalya'nın Başkenti Roma ve 3'üncülüğü aşkın da başkenti sayılan Fransa'nın başkenti Paris seçildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turistlerin yurtdışı favorisi...

Uzak Rota Gezi ve Seyahat Portalı'nın Türk seyahat severlere yaptığı anket sonucunda Türkler'in yurtdışı turlara, yurtiçi turlardan daha fazla ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Son yıllarda tur acentalarının yurtiçi turlardan çok daha ucuza sattığı yurtdışı tur paketlerinin bu ankette etkili olduğu görüldü.

Seyahat etmek isteyenlere Türkiye ve tüm dünya seyahat rotaları, ucuz uçak biletleri ve seyahat ipuçları veren Uzakrota.com'un 2000'i aşkın seyahat sever üzerinde yaptığı anket sonuçlarına göre seyahat çıkanların %60'ı 2012 yaz aylarında yurtdışına, %30'u yurtiçine tatile gideceğini, %5'i iş yerinden izin alamadığını ve %5'i bu yıl seyahate çıkabilecek bütçesinin bulunmadığını belirtti.

Özellikle 2013 yılında Avrupa Birliğine girecek Hırvatistan'ın Dubrovnik şehri Türk turistler tarafından 2012 yazının favori destinasyonu oldu. 2'nciliği İtalya'nın başkenti Roma ve 3'üncülüğü aşkın da başkenti sayılan Fransa'nın başkenti Paris seçildi. Türk turistler yurtiçinde ise en fazla oyu Antalya, Bodrum, Kuşadası ve Fethiye için kullandı.

Anketin yurtiçinde en fazla tercih edilen seyahat türleri bölümünde Türk turistler en fazla oyu otel ve tatil köyleri için verdi. Bu alanda ikinci sırada kültür turları, üçüncü sırada da Mavi Yolculuk yer aldı. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.