Türk turistin yılbaşı gözdesi Paris, Dubai ve Finlandiya...

Yeni yıla yurtdışında girmek isteyenler, son birkaç gündür acentaların yüzlerini güldürmeye başladı. Yerli turist yılbaşı turlarında Paris, Dubai ve Finlandiya’ya yoğun ilgi gösteriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turistin yılbaşı gözdesi Paris, Dubai ve Finlandiya...

2011’e yurtdışında girmek isteyen yerli turist; romantizm için Paris’e, sıcak hava için Dubai, Phuket’e veya daha önce çok fazla keşfetmediği Kuzey Kutbu, Finlandiya’ya yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle, Noel Baba'nın (Santa Claus) yeni evinin Finlandiya’nın kuzeyinde kalan Lapland bölgesinde ziyarete açılmasıyla; Kuzey Kutbu ve Finlandiya yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Yılbaşında, ilgi yurtdışı turlardan yana... 

 

Yılbaşı denilince akla, Paris, Roma, Venedik, Amsterdam gibi şehirlerin geldiğini kaydeden Merlin Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, bu yıl da ağırlıklı olarak bu şehirlerin tercih edildiğini söyledi. Yurtdışını düşünenlerin biran önce vize başvurularını yapması gerektiğini anlatan Selami Çelebioğlu, aralık ayının son haftasına denk gelen Christmas tatilinde konsoloslukların kapalı olabileceğini kaydetti.  

 

Paris, yeni yılın en gözde şehri...

 

Her sene olduğu gibi bu yılbaşında da Paris’in en gözde şehir olacağını anlatan Tivoli Turizm şirketinin Turizm Hizmetleri Direktörü Kaan Erdoğan, şunları söyledi:  “Kurban Bayramı uzun bir dönemi içerdiği için birçok kişi bu fırsattan yararlanıp, tatile çıkmıştı. Bu nedenle, acentalar olarak yılbaşında, geçmiş yıllara göre daha düşük bir talep bekliyorduk. Ancak, beklentilerimizin aksine, son birkaç gündür talepte ciddi bir artış yaşanıyor. Zira, yılbaşı tatilinin kısa olması nedeniyle de, genellikle yakın yerler tercih ediyor.

 
Bizler de, yılbaşına özel, kısa tur paketleri hazırladık. Nitekim, her sene olduğu gibi Paris, yeni yıla girilebilecek en gözde şehir olarak gözüküyor. Ardından, Amsterdam, Prag, Roma, Venedik, Atina, Moskova gibi diğer yerler talep alıyor. Tercihini sıcak bir iklimden yana kullananlar, Dubai ve Phuket diyor. Bu arada, geçtiğimiz yıllara nazaran Finlandiya turlarında %300 rezervasyon artışı var. Bunda, Noel Baba'nın (Santa Claus) yeni evinin Finlandiya'nın kuzeyinde kalan Lapland bölgesinde ziyarete açılması ile yoğun ziyaretçi akınına uğraması da önemli bir etken olarak gözüküyor. Aynı zamanda, ekonomik fiyatları ve sanatçılı programları nedeni ile Antalya, İzmir ve Kıbrıs’a yoğun bir talep gözleniyor” diye belirtti.

 

Erken rezervasyona ilgi artıyor, turizmcilerin yüzü gülüyor...

 

Ülkemizde, erken rezervasyon kavramının yaygınlaştığını anlatan Kaan Erdoğan, son günlerde yaşanan hareketli günlere değinerek, yılbaşı tur satışlarından memnun olduklarını söyledi. Kişi başı, ortalama yılbaşı tatili fiyatlarına da değinen Kaan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Satışlarda kişi başı ortalama bütçe, yurtdışında 1200 TL, yurtiçinde 500 TL, Kıbrıs’ta ise 800 TL civarında olarak gerçekleşiyor.

 
Bu arada, yılbaşı tatiline çıkacak olan tüketicilere; otellerin uyguladığı zorunlu yılbaşı yemeği, kokteyli veya katılımın zorunlu olduğu programları, seyahate çıkmadan önce sorarak öğrenmelerini, zira seyahat esnasında sürpriz bir şekilde ekstra bir maliyet ile karşılaşmamaları açısından öneriyoruz”

 

Yılbaşı Yurtdışı Turları:

 

Amsterdam Turu: 3 gece 449 Euro

Barcelona Turu: 3 gece 649 Euro

Benelüx Paris Turu: 7 gece 599 Euro

Budapeşte- Viyana- Prag Turu: 7 gece 549 Euro

Disneyland Turu: 3 gece 789 Euro

Dubrovnik Turu: 3 gece 299 Euro

Prag Turu: 3 gece 349 Euro

Roma Turu: 3 gece 449 Euro

Klasik İtalya Turu (Roma- Floransa- Venedik): 7 gece 549 Euro

St. Petersburg Turu: 3 gece 499 Euro

Viyana Turu: 3 gece 399 Euro

Bansko Kayak Turu: 3 gece 239 Euro


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.