Türk turist, dünyanın gözdesi...

Vizeler kalktı, Sırbistan gözünü Türk turiste dikti. 2010 başında Türkiye ile Sırbistan arasında vize uygulaması kaldırılırken, Sırbistan'ın hedefi, daha çok sayıda Türk turist ağırlamak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turist, dünyanın gözdesi...

Belgrad Turizm Ofisi Direktörü Dejan Veselinov, Sırbistan ve Türkiye arasındaki vizelerin kalkmasının gerek turizm, gerekse ticari ilişkiler açısından büyük katkılar sağlayacağını belirterek şunları söyledi: 'Bu uygulamanın en önemli etkileri öncelikle turizm sektöründe görülecektir. Avrupa'ya yakın olmamazın avantajını kullanacağız. Yemeklerimiz, servisimiz ve güler yüzlü personelimizle gelen turistlere en iyi hizmeti vereceğiz. Geçtiğimiz yıl 400 bin turist ağırladık' dedi.

THY’den Vizesiz Balkanlar...

Türkiye ve Sırbistan arasında turizm ve ekonomi konuunda canlanan bu ilişkiler, Türk Hava Yolları’nın da dikkatini çekmiş. Haftanın her günü İstanbul’dan Belgrad’a uçuş gerçekleştiren THY, uygulamaya soktuğu “Vizesiz Balkanlar” projesi ile indirimli bilet imkanı sunuyor. Balkanlarda Türkler’in vizesiz girebildiği tüm noktaları içine alan uygulama, özel ücret ve paket tarifelerini kapsıyor.

Türk Hava Yolları Sırbistan Genel Müdürü Ümit Kurtar, İstanbul-Belgrad hattının THY’nin en yoğun uçuş hatlarından biri olduğunu belirterek, son gelişmelerden sonra iki ülke arasındaki gelişmelere THY olarak katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

(Özkan Tamirak- Belgrad)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.