Türk tur operatörü iflas etti

Merkezi Almanya'da bulunan Türk tur operatörü H&H Touristik, faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.  

16/05/2019 11:49
Türk tur operatörü iflas etti

Şubat 2019'da iflasını açıklayan ve iflas yönetiminin denetimine giren Hakan Enüstün’ün sahibi olduğu H&H Touristik'e, şubat ayından bu yana geçen sürede alıcı çıkmadı. Şirket de bunun üerine, faaliyetini durduracağını açıkladı.

100 bin civarında paksı olan 30 yıllık şirketin iflas nedeni bilinmezliğini koruyor. 1 Haziran’dan itibaren rezervasyon almayacağını açıklayan H&H Touristik, faaliyetine son verildiği ilan etti.

Şirketi almak için 20 talipli çıktı

Karlsruhe Bölge Mahkemesi tarafından H&H Touristik'in iflas sürecini yönetmek için Pluta Rechtsanwalts GmbH'den Michael Pluta'ın komiserliğinde bir ekip atanmıştı. İflas sürecini yöneten Pluta, yaptığı açıklamada geçtiğimiz haftalar içinde şirkete ilgi gösteren 20’yi aşkın talipli ile görüştüklerini ancak şirketin satışı konusunda sonuç alamadıklarını belirtti.

H&H Touristik’in kapanması ile şirket bünyesinde H&H Touristik GmbH, Gala Vital Reisen GmbH ve Travel Direkt Deutschland GmbH olmak üzere 3 marka altında çalışan 64 çalışanın işsiz kalacağı ifade ediliyor.

Ağustos 2019 itibariyle faaliyetini tamamen durduracak

Şirketin kapanma sürecinde rezervasyonları bulunan müşterilerin mağduriyet yaşamayacağı ve seyahatlerini tamamlayacakları, 1 Haziran’dan sonra rezervasyon almayacak olan şirketin Ağustos 2019 itibariyle de faaliyetini tamamen durduracağı açıklandı. H&H Touristik Akdeniz tatili, Almanya ve Avusturya gezileri ile golf turları ve futbol kampları alanında uzmanlaşmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.